HMS News

Stureson arbetar

Det har varit helt tyst kring Hyllinge MS Johan Stureson och Peugeot-teamet under hösten. Samtidigt har nästan samtliga övriga STCC-stall bekräftat sin startuppställning för nästa år.- Vi arbetar för en fortsättning, säger Johan.

Just nu reser han runt och förhandlar med sponsorerna. Innan pengarna är i land och alla kontrakt är undertecknade vill han inte avslöja något. Men säger han:

– Målsättningen är att köra en ny Peugeot.

En ny 307:a som jämfört med årets modell har 4 dörrar, styvare chassi, vidareutvecklad motor, annan bakvagn och modifierad framvagn. Det är sådant Johan Stureson hoppas finns bland julklapparna. Nåja, fick han önska sig något ännu större så blir det en 407:a. Den nya modellen som man just nu börjat arbeta med i Danmark. Den bilen kommer dock först mitt under säsongen och då först i WTCC.

Danska Peugeot kommer nästa år att köra tvåa bilar, men fortfarande 3-dörrars för Jens Edman och Martin Jensen. Den bil som Johan Stureson kört i år kommer också att hamna i DTC.

Rykten har gått om att IBS Motorsport utökar till tvåbils stall nästa år. Möjligheten finns, men än har ingen intresserad förare hört av sig. Det har pratats om att också driva en bil i 1600 Production, men även här hänger det på att någon intresserad förare dyker upp.

Det finns alltså fortfarande en del frågetecken kring Johan Sturesson, men redan före jul hoppas skåningarna rätat ut frågetecknet till ett utropstecken.

/ Sven Berggren

www.stcc.se

(Bild: 2405)