HMS News

Per Gustavsson is back!

Nu står det klart att Hyllinge MS föraren Per Gustavsson från Löddeköpinge återvänder till STCC-cirkusens hoj-klass tillsammans med Victor Zuber i teamet Bröderna Hörberg/Kawasaki!
För två år sedan körde Per en säsong i Vediec Trophy. Efter en runda i ERF förra året, som ju ledde till serieseger för Team Bröderna Hörberg, så satsar nu Per på den nya Superstock 600 klassen, vilken ersätter Supersport 600 under STCC-tävlingarna.

Teamet kommer att förfoga över 4st Kawasaki ZX6RR av 2005 års modell. Säsongen inleds med tester i södra Spanien i mitten på mars därefter följer omfattande tester på de aktuella mästerskapsbanorna hemma i Sverige innan säsongen drar igång i slutet av maj.

– Jag känner mig otroligt sporrad inför den kommande säsongen pga. att jag aldrig tidigare har haft så bra maskinella förutsättningar och heller inte varit så fysiskt förbered tidigare i min roadracing karriär. Jag är övertygad om att jag och Victor kommer att ha mycket stor nytta av varandra både på och utanför banan pga. att vi kompletterar varandra så bra, säger Per.

Teamet kommer i första hand satsa på Superstock 600 men kommer också att delta i en del andra mästerskap i Skandinavien, men mer om det senare. På frågan om man kommer att försvara sin serieseger i ERF, säger Per att det inte är troligt att man ställer upp i mer än någon enstaka tävling.

Fullt startfält i Superstock

Trots viss kritik, från framförallt toppförarna i gamla Vediec Trophy, så verkar det som om Superstock 600 kan bli en succé. Startfältet blir fullt, och fajterna förväntas bli precis lika hårda som tidigare år i STCC’s cirkusens roadracing-klass.
Både Per och Victor är aspiranter till SM-tecknet. Det tuffaste motståndet kommer kanske från Freddy Papunen och Mikael Nilsson.

Benny Olsson

På Sportinformation.com kan vi läsa att ytterligare en Hyllinge MS förare kommer till start i Superstock. Det är Benny Olsson från Höör på en Honda. Benny har kört Scandinavian Open och SM i 600 Standard.

– Det har blivit körning med gammalt material men i och med satsningen på Superstock 600 så känns det helt rätt att satsa på en ny Honda när det blir förarskicklighet i stället för dyra trimdelar som fäller avgörandet. Får jag sedan önska regn varje tävlingshelg så skall jag hamna högt i SM tabellen, säger Benny med ett leende.

Säsongspremiären blir på hemmaplan för Per och Benny, Newsracet på Ring Knutstorp den 21-22 Maj.

Lycka till!

/ Hyllinge MS

Per Gustavsson vid ERF-finalen på Ring Knutstorp 2004.

(Bild: 2925)