HMS News

Therése Svensson kör JTCC-bilen!

Det blir Therése Svensson som kommer att köra JTCC-bilen för Ring Knutstorp och Hyllinge MSRacerbanan Ring Knutstorp har köpt in egen bil till nya JTCC. Tillsammans med arrangörsklubben Hyllinge MS har man valt 21-årige Therése Svensson till förare. Därmed står det klart att svensk motorsports nya instegsklass JTCC kommer att få inte mindre än tre kvinnliga förare.

I över tio år har hon spelat bowling på elitnivå men nu är frågan om Therése Svensson inte snart får lägga kloten till sidan. Hon är uppfödd i racerdepån (både mamma och pappa tävlade), fick licens för ett år sedan. Vann DM i debutåret med en gammal Opel Kadett, valdes till Årets Bilsportkvinna av Södra Bilsportförbundet.

Länge hoppades hon gå över till nya JTCC i år. Drömmen blev verklighet när Ring Knutstorp beslutade att hon skall få köra den splitternya Ford Fiesta som den skånska racerbanan köpt in. Det enda hon behöver fixa själv är driftsbudgeten.

Så nu är hon ytterligare ett steg på väg mot målet.

– ’Att vara den första kvinnan som tävlar permanent i STCC,’ säger hon.

Hon kommer att få känna lite av STCC redan i år. SM-klassen JTCC körs i direkt anslutning till tungviktsklassen STCC. JTCC som redan under premiäråret kommer att få drygt 15-tal startande. I prispotten ligger närmare en halv miljon kronor. Premiär på Therése hemmabana – Ring Knutstorp den 22 maj.

Besök gärna: www.tsmotor.se, Therése egen hemsida!
(Bild: 2989)