HMS News

Tezz i hårdträning

Sedan Therés Svensson blev utsedd till MRK och HMS JTCC förare för 2005 för en dryg månad sedan ( även om det inte blev offentligt förrän senare) genomgår hon ett synnerligen tufft träningsprogram.Träningsakademin, som ägs och leds av HMS f.d. elitförare inom banracing Eva Bornebusch har ställt upp med Träningsakademins alla resurser. Eva vet av egen erfarenhet vad som krävs för att nå toppen. Eva har 2 Svenska Mästerskap i banracing och kört många tuffa lopp mot Janne ”Flash” Nilsson och Kenny Bräck.
Som personlig tränare ställer Träningsakademin upp med Anders Lindsjö en erkänd och ledande tränare för många elitidrottsmän.

Tiden är kort säger Anders för att Therés skall hinna komma i toppform, så därför blir det ett tufft program. Men Therés är synnerligen motiverad och därför skall det gå bra.

Tester utförs regelbundet och utgångsläget visade sig vara ganska hyggligt med helt normala värden för en tjej i Therés ålder som inte tränar.
De första tre veckorna bestämde Anders skulle användas för att bygga upp konditionen. Konditionsträning 5 dagar i veckan med puls över 160 så länge Therés orkar.

Nu är vi redan inne i det andra stadiet där styrketräning tillkommit.
De första uppföljningstesterna visar på fina framsteg.
Var tredje vecka görs kroppsmätningar och konditionstester.
Vi kommer med fler rapporter om hur det går.

(Bild: 3045)