HMS News

Stureson inför STCC!

Det har kommit en pressrelease från Peugeot, med direkt information om Johan Stureson inför premiären!Den långa väntan är över, äntligen är det premiär för årets Swedish Touring Car Championship och tittar man på försäsongstesterna så lär det bli ett otroligt tufft mästerskap.

Förra året kom Johan Stureson till start i premiären i allra sista stund, men knep trots det en imponerande pallplats. I år kommer han inte bara väl förberedd utan också i en helt ny Peugeot 407. Så allt talar för en lyckad säsong för den rutinerade 31-åringen från Kristianstad, som är laddad till tusen:

– Det känns bra och man är riktigt sugen på att köra tävling igen, det har varit en lång vinter. Under testerna har jag hunnit köra bort all rattrost så nu ska det fightas, säger Johan.

Testerna med den nya bilen har gått över förväntan och Johan har tillhört de snabbaste, trots att man inte haft allt för mycket inställningsdata att jobba med. Den nya 407:an har visat sig vara klart snabbare än fjolårsbilen, Peugeot 307, så allt är bara positivt inför premiären på hemmabanan Ring Knutstorp.

– På försäsongstesterna har bilen fungerat bra, inga tekniska missöden. Det är ju en helt nykonstruerad bil men allting kändes bra från början. Den 3 maj körde vi test på Knutstorp och bilen visade sig vara mycket potent där, fortsätter Johan.

Förra året minns Johan Stureson bäst pallplatsen i premiären, de båda andraplatserna på Mantorp Park, den hårda uppgörelsen med Rikard Rydell samt Pole position på Ring Knutstorp. Och det är en fokuserad Peugeot-förare som äntrar scenen i helgen.

– Vi hoppas självklart på fler pallbesök. Årets upplägg med två kval-race och ett huvud-race kommer säkert att bjuda på en del överraskningar. En realistisk målsättning är topp tre med någon racevinst. Men vi kommer att få kämpa för det, det är många om det i år, avslutar Johan.

Årets STCC innehåller åtta deltävlingar, med klassiska Anderstorp och Vålerbanan i Norge som nya på programmet. Det ser ut att bli det jämnaste mästerskapet någonsin, och nyheten med flygande start lär ju inte göra det mindre spännande i första kurvan.

(Bild: 3066)