HMS News

Rapport från Stureson

Johan Sturesons team är först ut med att berätta deras version av helgen, vi hoppas på många fler racerapporter från alla HMS-förare!Allt såg perfekt ut för Johan Stureson & Peugeot i premiären av årets STCC på Ring Knutstorp. Han startade på en femteplats i finalen och avancerade direkt till fjärde plats, då Audiföraren Fredrik Ekblom gav honom en rejäl tryckare som resulterade att han snurrade ett helt varv med bilen och halkade ner till fjortonde plats. Efter det var inte bilen riktigt optimal men han lyckades kämpa till sig en tionde plats i mål.

STCC premiären inleddes med två stycken snabbrace över sju varv där man lottade startordningen i det första. Johan Stureson drog lotten som betydde pole position med fjolårsmästaren Richard Göransson jämte sig och Tommy Kristoffersson, Edward Sandström, Ro! bert Dahlgren samt Janne ”Flash” Nilsson närmast efter sig. Peugeot ekipaget var snabbt iväg i den rullande starten, och Stureson ledde före Sandström och Göransson, men efter halva loppet gled Stureson ut lite för långt och det räckte för att tappa ledningen och tredje platsen var ett faktum. Vann gjorde Edward Sandström.

I andra snabbracet vände man på startordningen från det första och det innebar att Stureson fick starta från sista rutan. Redan efter första varvet hade han manövrerat ut mästaren Göransson och klättringen fortsatte genom fältet. Göransson hängde på och denne hittade en lucka som inte fanns, men Stureson stängde snyggt, men fick sig en körare av BMW föraren och det var ytterst nära att helgen slutade redan här. Men efter snygg körning nådde man en sjunde plats där det var otroligt tätt bland de tio första. Segrare blev Thed Björk före Tommy Rustad och Fredrik Ekblom.
Finalen blev en uppgörelse mellan länge ledande Tommy Rustad och de båda BMW förarna Thed Björk och Richard Göransson samt till en början Johan Stureson. Men när Peugeot föraren halkade bak efter Ekbloms attack var det Opel mot BMW. BMW drog längsta strået med Björk som segrare, Göransson tätt efter och Rustad som trea.

Det var en besviken Johan Stureson som mötte pressen efter finalen.

-Klart man är besviken, bilen kändes perfekt och så fick man till en kanonstart, men så här är det ibland tyvärr. Sen fick jag bromsplattor på däcken efter snurrningen vilket betyder att man får en del på däcket som blivit platt och då går det inte att åka lika fort längre, så det blev kämpigt i resten av loppet, förklarar Johan.

Idag hade vi absolut fart för en topp fem placering, men det är många om det och då kan det sluta så här. Vi fick i alla fall reda på att vi är tillräckligt snabba för att slåss om topplaceringarna, även om det ju! st nu är svårt att tänka positivt så här direkt efter loppet. Detta var en bra tändvätska inför kommande tävling om två veckor! avslutar en besviken Johan Stureson som visade alla att han kommer att vara med och slåss i den absoluta toppen i år.

Sammanfattningsvis var det en väl genomförd tävling av arrangörerna på Ring Knutstorp och STCC mästerskapet blir även i fortsättningen en njutning i all högsta grad.

På återseende!

Av: Staffan Börjesson

(Evenemang: 2005-05-20–2005-05-22 SM Racing (stcc))
(Bild: 3066)