HMS News

’Tobbe’ också i krasch

Tobias Augustsson drabbades också av startkraschen på Gelleråsen. Vägen tillbaka kommer bli dyr, tack och lov klarade sig Tobias själv hyffsat bra!Denna helg blev oturligt nog fylld av diverse motgångar och med facit i hand så har det varit den värsta helgen hittills i min racingkarriär.
Fredagens fria tester gick riktigt bra och framtiden såg ljus ut. På lördagen tornade dock molnen upp sig, och redan vid det första träningspasset började oflytet. En bil snurrade av banan och träningspasset flaggades av. De som låg framför mig saktade in och så även jag, men bilen bakom mig brakade istället rakt in i min hjulupphängning. Det blev en dyr smäll, men vi fick trots allt ihop bilen till eftermiddagens träningspass.

Kvalet:

Kvalet gick hyfsat bra, det var mycket tätt fram till täten, skilde bara ett par tiondelar till topp fem, men tyvärr blev det inte mer än 11:e tid.

Race 1, den 5 juni:

Starten blev riktigt lyckad för min del, och sakta men säkert klättrade jag uppåt i placeringarna. Men efter att bilen två placeringar framför mig snurrat, och bilen framför mig körde rakt in i den, så fick jag göra en mycket tvär inbromsning. Detta ledde till att jag förlorade dyrbar tid, och bilarna framför fick en lucka. Jag höll trots allt min 11:e placering ända in i mål, var nöjd med det med tanke på omständigheterna, och var glad att jag hade en hel bil.

Race 2, den 6 juni:

Detta var mitt livs värsta race. Hela 31 bilar fanns på den genomblöta startplattan, ett av Skandinaviens största startfält någonsin. Kom iväg bra i starten även denna gång. Dessvärre hade en bil längre fram i startfältet fått motorstopp, och en masskrasch såg nu ut att vara oundviklig. Jag hann precis svänga undan och stanna, men de bakom mig hann inte. Jag blev påkörd ifrån alla möjliga håll, och vissa hade riktigt höga hastigheter när de kom och dundrade in i min bil. När allt hade lugnat sig, klev jag ur bilen och insåg att min var en av de värst skadade.

Vägen tillbaka:

Föregående vecka har varit en av de tuffaste för mig. Ett antal läkarundersökningar och ett träningsprogram för nacken har gjort att jag nu känner mig bättre för varje dag som går.
När man ser hur min bil och många andras bilar såg ut efter krashen så kan man vara glad att ingen blev allvarligt skadad…
Bilen däremot blev rejält skadad. Hjulupphängningar, kaross och golv är totalskrot, som tur är så har ramen, motorn och växellådan klarat sig ganska bra.
Självklart vill jag inte avsluta min karriär med en krasch, så min målsättning är att komma till start i Falkenberg den 9 juli.

Med tanke på den minimala budgeten som jag hade redan innan kraschen, så kommer det nu bli ännu svårare att få fram ytterligare pengar för att kunna reparera bilen. Uppskattningsvis så handlar det om en summa som motsvarar resten av säsongens driftsbudget för att kunna laga bilen.
Men jag har inte gett upp innan, och tänker inte göra det nu heller, jag tänker kämpa på ännu hårdare för att få ihop bilen till Falkenbergs-racet. Då jag vid Karlskogatävlingen tog ett stort kliv närmare toppförarna så tror jag på en stark comeback om knappt en månad i Falkenberg.
Att bara komma till start skulle kännas som en seger för mig men självklart så siktar jag på en topplacering.

Hälsningar från Tobias Augustsson