HMS News

Racerapport Tezz

Racerapport från Anderstorp18-19/5
Då var det dags för ännu en utmaning för mig och mitt team, denna gången på Anderstorps motorstadion.Det var pappa och jag som gav oss iväg på torsdagsmorgonen. Det var två
timmars extra träning för de som ville. Men det var inte många JTCC bilar på plats, var bara fyra fem stycken. Vi tränade ihop med s40 och s60 också, sen kom en och annan STCC-bil farande förbi emellanåt. Det var en väldigt stor bana så det var gott om plats! Tyckte att det var en ganska kul bana. I slutet av träningen var vi tvungna att byta bromsbeläggen, dom var helt slut, annars var det inga problem. Senare på kvällen fick jag lite tips och råd av Torbjörn, vi satt jag gick igenom banan, fick tom köra ett par varv.

Fredag.
Idag var det betydligt fler JTCC bilar som var sugna på träna lite inför helgen, men startfältetvisade sig vara mindre än vad det brukar vara. Vi var bara 17 stycken. På de tre halvtimmes
pass som kördes idag kändes det ganska bra för min del. Fick provat lite av tipsen från igår, och det funkade riktigt bra. Var 10:e på ett av passen, det var jag nöjd med på en ny bana. Sista passet regnade det. Jag var länge väldigt försiktig men sen ökade jag och varvtiden minskade med 11 sek!

Lördag-Kval
Strålande väder och varmt och nu ska vi köra kval. Jag körde på som mitt team hade lärt mig att jag skulle köra. Funkade ganska bra, men tiderna var inte super. Jag fick starta som 14:e bil senare idag.

Race1
Mitt mål under denna tävling var att hänga med Fordarna i deras tempo, Citroënerna, Peugeoterna och Golfen var alldeles för överlägsna på denna banan. Det var lite fight mellan mig och Forden bakom, men han kom inte om mig. Lyckades hålla min placering och jag slutade på en 14e. plats.

Söndag
Idag skulle jag försöka koncentrera mig på mitt spår i banan och inte bry mig om bilen framför eller bilen bakom. Det var inte så lätt som man kan tro. Jag gjorde inte ett särskilt bra race idag. Var väldigt missnöjd när jag kom in på en 14:e plats idag igen. Har nog för höga krav på mig själv, men man vill ju så mycket. Så viljan är det inget fel på!

Ses på Falkenberg den 9-10/7!
Kram//Tezz
(Bild: 3103)