HMS News

Johan Stureson snabb på hemmabanan Knutstorp

Hyllinge MS föraren Johan Stureson är historiskt mycket snabb på hemmabanan Ring Knutstorp. 2003 blev det pole i en Seat och ifjol tog han pole i en Peugeot 307.Johan Stureson och Peugeot är självklart mycket positiva till superpolens återkomst.

– Mycket bra, för nu är det upp till mig att leverera ett riktigt snabbt varv för att få en bra startposition, menar Johan.

– Det skall bli riktigt roligt att få komma igång igen efter uppehållet och ställa in grejorna så optimalt som möjligt inför helgens race, fortsätter Johan. Vi har under säsongen fått fram en del positiva förändringar som vi vill testa även här på Knutstorp och se om det gör att vi bli än mer

konkurrenskraftiga.

Och nu när det forna snabbvarvet är tillbaks så tror också Stureson att det blir de som ligger i toppen av mästerskapet som också kommer att dominera på kvalet.

– Det bör bli så, men sedan räcker det att man gör ett litet misstag för att hamna långt ner på gridden, men det är det som är tjusningen med detta kvalsystem. Du kan inte skylla på någon, utan det är upp till dig själv och teamet att vara så snabba som möjligt och göra ett så perfekt varv som möjligt. Det är så racing skall vara att man själv avgör sin startposition, avslutar Johan.

Kvällspostens Newsrace på Ring Knutstorp är den femte deltävlingen av årets STCC och nu får vi se hur mycket nerverna påverkas av det traditionella kvalet på ledande Thed Björk, BMW och totaltvåan Edward Sandström, Volvo och trean Tomas Engström, Honda. De jagas hårt av Richard Göransson, BMW samt Johan Stureson, Peugeot.

Mer info om Johan Stureson

www.johanstureson.se »

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 3229)