HMS News

Pontus Mörth utmanar i Carrera Cup på Knutstorp

Porsche Carrera Cup’s gästbil kommer under Newsracet på Knutstorp att köras av Pontus Mörth.Han är en av Värmlands största racingprofiler och känd för att inte göra något
halvhjärtat. Pontus Mörth, 28, börjar därför förberedelserna inför nästa år redan till helgen. Med ett gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp.

Färskt i bagaget ligger två år som fabriksförare åt Volvo i DTC, den danska motsvarigheten till STCC. Men i år har det inte blivit något tävlande för Pontus Mörth. Planerna skrinlades då man valde att satsa på hemmaföraren Jason Watt.

– Det beskedet kom i slutet av januari och jag ägnade då mycket tid och hårt arbete att få till en bra styrning

Pontus vid förra årets DTC-tävling på Knutstorp.

ändå. Men tiden var knapp och jag kände att jag inte ville köra en serie bara för att köra. Ska jag satsa så är det helhjärtat för att kunna vara med i toppen, säger den välmeriterade 28-åringen.

I år lägger han grunden inför nästa år och valet står då mellan två mästerskap. STCC eller Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Det är de två alternativen, de är de bästa mästerskapen i Norden och jag jobbar för att kunna vara med och kriga i toppen i något av dessa nästa år, säger Mörth.

Redan till helgen får han ett smakprov på Carrera Cup, genom att som gästförare köra två race på Ring Knutstorp.

– Jag fick erbjudandet av Podium och tackade ja, det här är ett ypperligt tillfälle att känna sig för, tror inte att det är någon som förväntar sig att jag ska stå överst på prispallen i helgen.

Gästspel i STCC jobbar han att genomföra i slutet av säsongen. Men hur det blir nästa år är ännu oklart, först ska Mörth ta sig an Karlsson, Ros, ’Flash’ och de andra på Knutstorp.

– ’Flash’ ringde mig igår och lovade att han skulle köra på mig på Knutstorp, säger Mörth om sin landskapskollega och tillägger: – Vi får se hur det blir med den saken…

Text: Mikael Sandberg

Fakta

Namn: Pontus Mörth

Ålder: 28 år

2004-2003: Fabriksförare åt Volvo i DTC

2002: GT-serien, låg länge 2:a i Europeiska mästerskapen.

2001: Fabriksförare Opel i STCC, 6:a totalt, en seger.

2000-1999: Beetle Cup i Tyskland, två andraplatser.

1998: Mästare i Privatcupen STCC.

1997: 3:a i JTCC.

1996: Skandinavisk mästare i Formel 3.

1993: Svensk mästare i Formel Ford.

Missa inte Kvällspostens Newsrace 6-7 Augusti på Ring Knutstorp!

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 3228)