HMS News

Rikard Bengtsson vann Radical

Jodå, hemmafavoriten Rikard Bengtsson, Hyllinge MS, var laddad till tusen, och vann lördagens race i Radical sportvagnar på Ring Knutstorp.Rikard tog ledningen redan från start och var egentligen bara uppvaktad bakifrån under första varvet. Därefter byggde han sakta men säkert upp en lucka, och vann helt ohotad. Samuel Lindkvist blev tvåa på Knutstorp före Niklas Lovén som gjorde en ordentlig uppåkning.

Detta var den 4:e segern på raken och Rikards självförtroende är givetvis på topp. Han kommer självklart att vara en stark kandidat till segern även i morgondagens finalrace.

Men mästerskapet blir tufft att ta hem, efter en strulig inledning på säsongen. För Rickard räcker inte segrar under resten av säsongen, det krävs också att de andra får problem om han skall ha en chans att vinna totalt.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 3235)