HMS News

Ros vann kaotiskt Carrera Cup race – Flash utesluten

390 hästkrafter. På slicks. I regn. Kombinationen som gav det första racet i Carrera Cup på Knutstorp en speciell inramning.– Jag är startfältets bäste simmare, säger Fredrik Ros som med sin seger övertar mästerskapsledningen från Nicklas Karlsson.

Det första racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp blev omdiskuterat. Segertippade Niklas Karlsson, som skulle ha startat tvåa, for av banan redan på uppvärmningsvarvet när han försökte värma däck. Resten av startfältet radade upp sig på griden, då det fortfarande var solsken. Alla bilar var utrustade med slicks. Precis innan start öppnade sig himlen och det började störtregna. Racet flaggades inte av vilket fick känslorna att svalla hos bland annat rutinerade ”Flash”.

– Det var det största skandalrace jag har kört i hela min racingkarriär. Helt idiotiskt, ryter han.

– De skulle naturligtvis ha flaggat för wet race innan start så att alla fick byta till regndäck. Nu åkte alla runt som tvålar, riktig domartabbe!

”Flash” tog ledningen från tredje startrutan. Fredrik Ros hade pole postion och Nicklas Karlsson som skulle ha startat tvåa fick problem på uppvärmningsvarvet och körde av.

Med tilltagande regn byttes positionerna många gånger. Flash och Mörth snurrade mitt på rakan, vid start och mållinjen. Båda kunde dock fortsätta. Till slut vann Fredrik Ros före Cralle Lindholm. – Det var som simskolan. Jag hade tur och körde riktigt långsamt, tänkte på att ta mig i mål och försöka hålla alla bakom mig, säger Ros.

Cralle var nöjd med sin andraplats men också han förvånad. – Hade det varit motorcykel hade det här aldrig accepterats. Då är det naturligtvis mer noga med säkerheten, men ändå. Jag ropade till grabbarna i depån på radion flera gånger och frågade vad tävlingsledningen höll på mig. De varnade mig för krascher på flera ställen på banan och jag flöt bara med. Helt sjukt race men skönt att gå i mål med många poäng.

Flash uteslöts för osportsligt uppförande efter racet. Gästföraren Pontus Mörth tog därmed en tredjeplats, men räknas inte in i mästerskapet. Magnus Krokström fyra, Håkan Ricknäs femma före Martti Huttunen och Jenna Brorsson.

Flash uteslutning gäller också morgondagens Porsche-löp. Han har dock lagt in en motprotest.

(Evenemang: 2005-08-05–2005-08-07 Kvällspostens Newsrace)