HMS News

ERF-serien kör långlopp på Sturup Raceway

Efter en tids sommarledighet varvar teamen i ERF Bil-serien upp motorerna igen för att köra den 4:e deltävlingen i årets ERF-serie. Det blir 6 timmars långlopp på Sturup Raceway, nu på lördag den 13/8.Det är första gången ERF kör en deltävling på Sturup Raceway. Den nyligen förlängda banan är en utmaning. Den har både krokiga, långsamma och snabba partier. Banan är kuperad, flera kurvor har dessutom dold utgång.

– Det kommer att bli lurigt att hitta optimala inställningar på bilen, säger Thomas Lindsjö, teamchef i ATM Racing som vann senaste deltävlingen på Ring Knutstorp.

ATM Racing, Porsche, ligger just nu på andra plats i serietabellen. Bara 3 poäng efter ledande Pentascrew, Volvo. Team Surprise med sin BMWolvo (BMW med Volvo-motor) ligger på tredje plats.

Med 30 startande team blir det trångt på banan på lördag. Om det blir varmt väder kommer det att bli tufft för både förare och material. Det gäller att vara fokuserad och hålla koncentrationen uppe under långa körpass. Tävlingen förväntas bli tight och händelserik. Alla team räknas mer eller mindre som rookies på Sturup.

ERF-serien drivs tillsammans av de tre motorklubbarna Hyllinge MS, Falkenbergs MK och Anderstorp RC. Hyllinge MS står som arrangör för denna tävling men samarbetar med Svedala MK bla när det gäller funktionärer. Blir tävlingen lyckad är det inte omöjligt att det kan bli en deltävling i ERF-serien på Sturup Raceway även kommande säsonger.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-08-13 ERF Bil)
(Bild: 3294)