HMS News

ATM Racing ERF-segrade på Sturup Raceway

ERF-seriens premiärbesök på Sturup Raceway blev inledningsvis en mycket blöt historia, regnet vräkte ned under två tredjedelar av racet. 29 startande team, halt underlag, och en trång krokig bana var ingredienserna i ett mycket spännande långloppsrace.
GM Racing i sin lilla ettriga Opel Tigra tog pole position, precis som vid förra deltävlingen.

– Vi låg och fajtades i täten under större delen av racet, var uppe i ledningen flera gånger, men fick ge oss sista timmen då jordkabeln till generatorn lossnade, sade en besviken Niklas Karlsson i GM Racing. Efter snabbfix i depån kunde man dock rädda en fin femteplats.

Vann gjorde ATM Racing från skånska Löddeköpinge.
– Otroligt skoj, vår andra seger på raken, säger en glad Thomas Lindsjö, teamchef i ATM Racing. Vi har inte så många hästkrafter i motorn, men ett effektivt depåarbete och bensinsnål motor gör att vi tjänar tid i depåstoppen. Porschen har väldigt fin väghållning, och teamets förare gör få misstag.

På andra plats Hall Racing från Falkenberg med sin Alfa Romeo 156.

– Det var lite nervöst de sista 5 varven, då körde vi bara på bensinångorna, sa Rolf Nilsson, förare i Hall Racing. Vi har satsat på en driftsäker bil, eftersom vi tycker det är roligare på banan än i garaget. Priset vi fått betala är att bilen är lite tyngre och inte så motorstark. Vi har ingen chans på torrt underlag, men i regn funkar det bra.

På tredjeplats Team Pentascrew från Göteborg med sin Volvo.

– Ett fantastiskt race, säger Björn Scheuer i Pentascrew. Det var hårigt i regnet, men när det sedan torkade upp gick det fortare. Jättekul att köra på Sturup Raceway, en fin anläggning.

En åsikt som de flesta teamen tycktes dela. Även om banans speciella karaktär passade en del team mindre bra än andra, så tyckte man att anläggningen var fin, och att det var ett häftigt race.

Tävlingsresultatet gör att ATM Racing går upp i serieledning, på samma poäng som Pentascrew, men med en seger mer.

Två race återstår i ERF-serien, Ring Knutstorp den 18 september, och finalen på Scandinavian Raceway den 2 oktober.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-08-13 ERF Bil)
(Bild: 3304)