HMS News

Racerapport Tezz

Gälleråsen 19/8:Fredag-Träning
Idag hade vi två 25 minuters pass att träna på. När jag kom in efter första passet upptäckte vi att en stötdämpare var sönder. Vi var tvungna fixa det innan jag gav mig ut på banana igen. Så det blev bara ett träningstillfälle för mig.

Lördag-Kval
Vi var 18 stycken tävlande denna helg i JTCC. Kvalet kördes vid lunchtid så det var varmt ute och ännu varmare i bilen. Kvalet kändes inte speciellt bra men jag har ju fler dagar på mig att lära mig banan bättre.

Race1
Nu var det dags för första racet i helgen. Där fick jag starta på en 17:e plats. Starten fungerade inte som jag ville, kom efter flera meter från början. Jag klarade inte att köra ikapp dem andra men i mål tog jag mig. Slutade på en 16:e plats.

Söndag-Race 2
Idag skulle jag koncentrera mig mer under starten och vara mer på hugget. Mitt andra mål var att försöka sänka mina varvtider ytterliggare. Starten gick och jag var med mycket bättre men så tar det stopp länge fram i ledet. Det var en bil som hade slutat att fungera. Jag fick bromsa ner mycket för att inte köra rakt in i honom. Då var jag genast efter igen. Ett tag kändes det som om att jag knappade in på dem andra men inte tillräckligt. Efter racet visade det sig att jag hade sänkt min bästa tid med en halv sekund! Så det var ju en förbättring.

Jag slutade på en 17:e plats.
Det visade sig att jag hade kört med lägre effekt än vad jag brukar, saknade ca 20 hästkrafter. Men det ska vara åtgärdat till nästa racehelg.
Nästa race går på Våler i Norge 3-4/9

Kramar//Tezz
(Bild: 3142)