HMS News

Poängtätt i ERF-toppen inför Knutstorp

På söndag körs på Ring Knutstorp den näst sista deltävlingen i ERF Bil-serien. Serietabellen är tät, ATM-racing delar ledningen med Team Pentascrew.Men vem man skall satsa pengarna på denna gång är mycket svårgissat. Båda topp-teamen har tagit segrar tidigare på Knutstorp, dessutom finns det bakom serieledarna en handfull team som mycket väl kan sticka upp och röra om i grytan.

ATM Racing från Hyllinge MS är ett ’lurigt’ team. Det är inte ovanligt att de ligger i mitten av startfältet i racens inledningsskede. Men Porschens driftsäkerhet och snåla bränsleförbrukning samt teamets strategi och depåarbete gör att de oftast ligger i täten när tävlingerna går in i sitt slutskede. Man har tagit två segrar i år, på Knutstorp och nu senast på Sturup. Antagligen börjar teamet nu fundera på om det är möjligt att ta hem hela årets serie. En vinst på hemmabanan Knutstorp till helgen kan bli avgörande, då den lite motorsvagare Porschen inte har fördel vid finalen på Anderstorp.

Pentascrew har varit oerhört segerrika genom åren i ERF-serien. Men man blev störda förra året när JMB-racing vanna serien totalt. I år har Pentascrew fått jobba hårdare än någonsin. Med en fin tredje plats i bagaget från senaste racet så är nu den svarta Volvon med besättning full av självförtroende.

En av uppstickarna är GM Racing som nu verkar ha fått ordning på sin Opel Tigra. Pole Positions tycks man redan ha börjat prenumerera på, den första segern hänger i luften, kanske kan den komma på Knutstorp.

Fler av årets Rookieteam har gjort otroligt fina resultat. EGO Racing med sin Opel Manta visade musklerna på Sturup, genom en fjärdeplats. Säkert vill man på hemmabanan Knutstorp visa att det inte var en tillfällighet. I teamets bakgrund lurar racestrateger från regerande mästarteamet JMB Racing.

ERF MC besöker också Ring Knutstorp. Redan på Lördagen kör man sin deltävling, även det ett 6 timmars långlopp. Allt är alltså upplagt för en spännande helhelg med ERF på Ring Knutstorp.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-09-18 ERF Bil)
(Bild: 3345)