HMS News

Stureson tog brons!

Johan Stureson avslutade årets STCC mästerskap på ett suveränt sätt då han erövrade bronsmedaljen på Mantorp Park inför 21.000 åskådare.Det var många som hade chansen att knipa den sista medaljen, men den som var starkast när det gällde var Peugeot föraren som körde felfritt under hela finaldagen som slutade med en andraplats.

– Helt otroligt skönt det här, utbrister Johan efter målgång.

Stureson höll nerverna under kontroll och visade att hans rutin vägde tungt inför avgörandet. Redan i första kvalracet körde han stabilt då han slutade fyra efter att kört upp sig från sjunde startruta. Honda föraren Tomas Engström som låg trea inför sista deltävlingen förivrade sig och körde bort sig direkt, liksom Fredrik Ekblom i sin Audi.

Istället blev det Volvoföraren Edward Sandström som kom att bli det största hotet om bronset.

– Kom iväg bra och lyckades undvika smällarna i starten, och sen var det tät och fin racing mellan mig och Sandström, förklarar Johan.

I andra kvalracet fortsatte kampen mellan Stureson och Sandström, men Stureson tog sig förbi, drog ifrån och kunde ta tredjeplatsen. Det innebar åtta nya poäng och inför finalen hade Stureson kopplat greppet om bronsmedaljen.

– Inför finalen visste jag precis vad som krävdes för att bärga bronset, så det var bara att försöka fullfölja planen, ler Johan.

De enda som var snabbare än Stureson under helgen var Richard Göransson och Thed Björk. De båda stod i första startledet och körde om guldet medan Stureson och Sandström i andra ledet gjorde upp om bronsmedaljen. I starten pressades Stureson hårt av Tommy Rustad, men lyckades behålla tredjeplatsen. Det blev en lucka ner till Sandström som aldrig lyckades koppla grepp om Skåningen, som i sin tur inte kunde utmana Göransson. Men Björk bromsade på sig och direkt attackerade Stureson som smet upp på andraplatsen.

– Bilen har varit helt kanon hela helgen, myser Johan.

Richard Göransson avlutade säsongen med en seger och försvarade värdigt sin titel medan Johan Stureson knep andraplatsen och framförallt en BRONSMEDALJ och detta mitt framför ögonen på storsatsande Volvo och Audi.

– Känns helt fantastiskt att vi kommit så här långt redan första säsongen med Peugeot 407 modellen och vi kan definitivt bli ännu bättre. Jag vill tacka Peugeot, sponsorer, teamet och släkt och vänner som stöttat mig under säsongen, VI har vunnit ett brons tillsammans, avslutar en överlycklig Johan Stureson.

/Av: Staffan Börjesson

Hyllinge MS websajt tar tillfället i akt och gratulerar vår Johan Stureson. Lycka till nästa säsong!
(Bild: 3240)