HMS News

Rapport från Augustsson

I helgen kördes årets sista tävling på Kinnekulle Ring. En tillbakablick på den gångna säsongen avspeglar många nya erfarenheter som vi har tagit lärdom av, både bra och dåliga.Träning:

Under fredagen hade vi hjälp av en stötdämparexpert som skulle hjälpa oss att få ordning på inställningarna, tyvärr så präglades dagen av ett elproblem som gjorde att mycket tid och energi fick läggas på att åtgärda det istället för stötdämparna.
Trots elproblemet lyckades vi i alla fall få ordning på inställningarna och när dagen var slut hade jag knappa sex tiondelar upp till ettan.

Kval:

Med de nya inställningarna och en vilja av stål så lyckades jag kvala in mig till en femte startposition, vilket också är säsongens bästa.

Final:

Efter en bra start var följde jag med täten bra och var uppe och tuggade på 4:e platsen ofta. Efter en allt för sen inbromsning var jag ytterst nära att köra av banan men lyckades rädda situationen, men tyvärr tappade jag två placeringar på det. Efter 20 varv kom jag i mål som 6-plats, vilket är säsongens bästa.

Sammanfattning:

Nu börjar vi äntligen få rätt på bilens set-up, och farten börjar komma. Nästa säsong ser förmodligen ut att bli ett andra år i formel Ford Zetec. Men än är inte säsongen helt slut. Det planeras en tävling i England till 20-25Oktober, den stora festivalen som jag körde förra året. Om det blir formel Ford 1600 eller formel Ford Zetec vill jag låta vara osagt.

/Tobbe Augustsson

(Bild: 2549)