HMS News

Racerapport Tezz

Tezz har kört sin sista deltävling i JTCC för säsongen, här kan ni läsa hur det gick!Mantorp 17-18/9
Torsdag och fredag var som vanligt lite tid för att träna för dom som ville och jag var en av dom som var på plats. Vi var väldigt många bilar på startfältet, tjugo bilar. Det blev regnträning på torsdagen och torrt på fredagen. Det gjordes en del ändringar på bilen under dessa dagar för att förbättra bilen. Till en början var jag skeptisk, men resultatet blev mycket bra till slut.

Kvalet, Lördag
Nu skulle jag ut och göra mitt bästa jag kunde. Banan tyckte jag väldigt mycket om, en rolig bana, förutom rakan som kändes väldigt lång på grund av att bilens låga effekt. Tyckte att det kändes bra på kvalet, trots att jag bromsade på mig innan chikanen. Mina däck blev lite för varma och hala efter det. Jag kvalade in på en 16:e plats av 19.

Race 1, Lördag
När starten var ok ända fram till det blev kaos precis framför mig i parisen. Det var en Suzuki som voltade mitt framför mig, det bildades ett stort rökmoln som jag inte såg igenom. Gasade och hoppades på att det inte var fler bilar ”i vägen”. Det var där inte, men det visade sig att jag hamnat sist helt plötsligt. Hade två bilar framför mig i ganska många varv, irriterande eftersom att jag märkte att jag var mycket snabbare än dom båda. Men till slut kom jag om en av dom. Måste lära mig att vara lite tuffare, och sticka in i närkamper mer.

Race 2, måndag Söndag
Sista racet för denna säsongen i JTCC. Idag startade jag 14 av 19. Där gick starten! Jag var bra med, och körde om den hel del bilar i första svängen. Jag var med i racet, riktigt kul racing var det. Var ganska långt bak, men det spelar ingen roll för vi hade vår fight här nere i fältet också. Vi var tre bilar som var väldigt jämna i flera varv låg väldigt nära varandra hela tiden. Mycket rolig racing helt enkelt! Jag slutade på en 14:e plats idag och det är jag väldigt nöjd med. Detta var nog min bästa tävling, racemässigt.

Vi ses nästa år!
Kram// Tezz
(Bild: 3142)