HMS News

HMS:are drabbade samman i KM/DM-avslut

I söndags (16/10) drabbade HMS:are och övriga förare samman i årets sista KM/DM på Ring Knutstorp. Det var kallt på termometern men stämningen var som vanligt varm!
Jag, precis som många andra, fick börja dagen med att skrapa rutor. Det har jag nog aldrig behövt göra inför en dag på Knutstorp tidigare. Men när både jag och bilen fått upp värmen bar det av, det var ju årets sista DM/KM på Knutstorp och en sådan sak får man bara inte missa.

Motorcyklarna var först ut på morgonen och jag kan tänka mig att det var kallt även för dem, skrapa rutor slapp de i alla fall innan racet! Mer om KM för motorcyklar kan ni läsa i Åsas artikel i högermenyn.

Jag tänkte koncentrera mig på de med 4 hjul. På grund av att startfältet var ganska glest körde Special/Standard/VOC i ett heat både på träning och tävling, medan Formel som vanligt körde sitt eget race.

När förarna fått köra av sig lite isbitar hade vi en startuppställning i Special/Standard/VOC som följer:
1. Peter Eriksson
2. Henrik Rosengren
3. Krister Funder
4. Jan Pålsson
5. Jörgen Hansson
osv.

Efter 15 varvs race, där några förare dessvärre tvingades bryta efter diverse gräsklippningar och annat haveri, hade vi följande vinnare i de fyra klasserna:
Peter Eriksson (special A)
Ove Schaar (Special B)
Jörgen Hansson (Standard)
Kent Nilsson (VOC)

Formel var av förklarliga skäl ett betydligt mindre startfält, och Peter Eriksson som kör både Formel och Special måste haft det svettigt när han fick springa mellan bilarna. Formel vann han dock inte utan fick nöja sig med att komma på andraplats bakom Åke Bornebusch.

Denna helg kördes två race i vardera klass så Peter Eriksson fick snabbt skifta tillbaka till Porschen för att köra Special igen. Föga överraskande var det samma förare som fick kliva upp överst på prispallen i race nummer två. De enda skillnaden i pallplaceringarna var att Tomas Lindsjö fick ta ett kliv upp från tredje till andraplats i race 2, Inge Elversson tvingades bryta och Lars Randau knep tredjeplatsen i standard. I special A knep Tobias Brink tredjeplatsen i race 1, men Ibrahim Bakirci tog denna plats i razce 2.

Sen blev det nog FÖR svettigt för Peter Eriksson som inte kom till start i andra formelracet. Vinnaren var dock densamme, nämligen Åke Bornebusch. Bakom honom kom en dansk, Jörn Qviste.

Tack för den här säsongen!
/Emma Nilsson

(Evenemang: 2005-10-16 KM/DM)
(Bild: 2354)