HMS News

Vinterrapport från Ebbessons

Nu är vi inne i februari månad och allt börjar åter igen ta fart inför säsongen. Hos Ebbesson Motorsport är det ännu mycket kvar att göra.I verkstaden meckas det för fullt. De nya S60 Challenge kom hem från lackering för ca 3 veckor sedan som innefattade både lackering utvändigt och invändigt i bilen. Så nu är alla i full gång med att putsa upp och renovera allt som monteras på bilen.

’- Vi har en deadline på när bilen ska stå helt klar, om ca 5 veckor den 25 mars, då vi kommer att visa årets planer och design tillsammans med visningen av den nya Volvo C70 på Skånebil AB i Ängelholm.’ säger teamets medlemmar.

Förare 2006 blir de samma som förra säsongen, Andreas och Ibrahim. De är just nu mer laddade än någonsin. I slutet av januari var de två samt teamets Racekoordinator, Peter, nere i Malmö för att köra en 3 timmars Super Le mans tillsammans med en massa andra racingfolk och entusiastiska människor. Från att först ligga på en 5:e plats avslutade de tävlingen genom att slå en av de snabbaste tiderna någonsin, gå upp i ledning när det endast återstod 30 min och utöka ledningen med 10 sek innan målgång.

’- Det känns alltid bra att vinna, även om det bara är på skoj. Man skaffar sig ett bra självförtroende redan innan säsongen är igång. Sen ser vi mycket fram emot året och det är riktigt roligt att inleda det i en ny klass.’ säger de tre vinnarna från Malmö.

För förarna är det annars just nu mycket fokus på kondition och samarbetspartners. För Peter och Teamchefen Inge handlar det mycket om att planera tester, events, ekonomi, tävlingar och mycket mer. Vad som redan nu står klart är att teamet har en Kick Off nu i helgen där allt ska läggas upp och presenteras för alla anhöriga i teamet inför detta nya år.

’- Nu när vi går upp i klass är det också viktigt att vi utvecklas i teamet så vi inte stannar kvar i gamla rutiner. En Kick Off så här pass tidigt, tror vi, visar vår framåtanda samt våra mål och det är viktigt att alla känner likadant.’ säger Inge.

Som sagt, mycket är på gång och ambitionerna är höga i det skånska racingteamet!

/ebbessonmotorevents.com
(Bild: 2771)