HMS News

40 team anmälda i ERCup

Anmälningsläget till den nya långloppsserien ERCup, Endurance Racing Cup, är mycket positivt. Hela 40 team är bekräftade och klara, ytterligare tre team är på gång. Serieledningen står nu inför det angenäma problemet att kolla upp hur många samtidiga starNär serien skapades under vintern så visste man att det skulle bli ett bra startfält, men att det skulle bli knökfullt var det nog ingen som vågade hoppas på.

– Det är över förväntan, jag trodde vi skulle landa på ungefär 35 team, säger Anders Gustavsson ERCup’s seriadministratör. Det är väldig trevligt med över 40 anmälningar.

Det är stor variation av bilmärke och modeller i startfältet. Vanligast är givetvis Volvo, hela 13 team kör antingen 140, 240, 940 eller S40. Därefter dominerar tyska bilmärke, med Opel i täten, sex stycken Corsa, Ascona, Tigra och Manta. Ett par BMW och Porschar finns givetvis också i teamlistan. Dessutom fyra japanska Mazda, Toyota och Honda. Till sist en spridd skur av Alfa Romeo, Audi, Citroen, Ford, Renault och Seat.

Teamen är mestadels från sydvästra delarna av landet, kryddat med några stockholmare, värmlänningar, norrmän och danskar. Det är alltså ett brokigt gäng som kommer att mötas och ha kanonkul i 6 stycken 6-timmars långlopp på på de fyra banorna Sturup Raceway, Ring Knutstorp, Kinnekulle Ring och Scandinavian Raceway.

ERCup-premiären körs på Sturup Raceway den 22 April.

Mer info

www.ercup.se

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 3344)