HMS News

Ivarsson kanonstartade igen

Efter ett mindre lyckat kval där Daniel Ivarsson och hans team inte kunde hitta de perfekta inställningarna för krokiga Ring Knutstorp, så startade Daniel från sjunde startruta i lördagens Formel Renault race.
Precis som vid förra tävlingen så gjorde Daniel en kanonstart.

– Jag plockade ett par placeringar redan innan första kurvan, berättar Daniel. Under första varvet tog jag ytterligare en placering och var då uppe på fjärde plats.

I täten hade danskarna Steffen Möller och Jesper Wulf Larsen hård kubbning, vilket slutade med att de gick ihop, Micke Olsson smet förbi Jesper Wulf Larsen.

Daniel kom ikapp Wulf Larsen i sista kurvan och hade bättre fart ut på Ring Knutstorp’s korta raksträcka, men hann inte förbi innan målflagg.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet, sa Daniel efter racet. Med tanke på våra problem på träningen, så trodde jag kanske inte på en topplacering.

Fjärdeplatsen kan dessutom bli en tredjeplats med lite tur. I skrivande stund pågår fortfarande överläggningar i domarjuryn angående incidenten mellan Steffen Möller och Jesper Wulf Larsen. Det är inte omöjligt att en av dem blir diskkvalificerad.

Ända smolken i bägaren för KEO Racing var att Daniel’s teamkompis Alexander Haegermark blev avpetad i första kurvan efter starten.

Under söndagen körs det andra och sista racet på Ring Knutstorp.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2006-05-12–2006-05-14 STCC Premiär 2006)
(Bild: 3828)