HMS News

Rapport från Ebbessons!

I helgan som gick körde Ebbesson Motorsport premiären på hemmabanan Knutstorp. En succéhelg enligt Andreas och en mindre lyckad helg enligt Ibrahim.Redan på onsdagen var de på banan för att färdigställa allt. Det var mycket att ställa i ordning eftersom de hade 36 VIP gäster under helgen som besökte dem.

Hela torsdagen gick till tester efter tester. De hade stora problem med bilen eftersom den inte ville styra in i kurvan och därför tappade de fart. Till fredagens tester provade de två helt nya setuper på varsin bil. Andreas var nog den som fick till den bästa setupen. Han lyckades att notera dagens snabbaste varvtid. För Ibrahim fortsatte understyrningen och missnöjt fick han endast 8:e tid.

Inför Lördagens tidskvalificering hade teamet ställt Ibrahims bil exakt likadan som Andreas och detta skulle visa sig vara bra. Andreas som under fredagen var snabbast fortsatte i denna takt och vann tidskvalet. Ibrahim fick bättre fart på bilen och fick en 5:e tid.

’- Det känns bra nu när bilen går bättre. Men jag och Andreas har inte riktigt lika körstilar och därför passar inte denna setup mig helt och hållet. Något som vi får jobba med till race 1.’ Säger Ibrahim.

I race 1 startade Andreas 1:a och Ibrahim 5:a. Andreas tog starten utökade sin ledning och kunde sedan gå över mållinjen som överlycklig vinnare! Ibrahim kom snabbt upp på tredje plats med missade i en av banans snabbaste kurvor eftersom han hade kalla däck och snurrade runt i ca 150 kmh. Väl uppe på banan igen stötte han samman med en och fick därför en drive thought penalty (köra sakta genom depån) och gick till sist imål som 14:e man.

’- Detta är helt otroligt. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna vinna så här tidigt på säsongen. Det är trots allt en helt ny klass. Innan hade jag som mål att vara med i topp 5 men detta ändrar allt helt klart. Känns toppen!!’ Säger en överlycklig vinnare.

Inför söndagens race vänder de på startordningen för de 8 första för att få så jämna race som möjligt. Därför startade Andreas 8:a. Ibrahim startade från sin 14:e plats. Det båda kom iväg mycket bra och började klättra genom fältet. Till sist när målflaggen föll hade Andreas hunnit upp till andra plats och satt snabbaste varvtid medans Ibrahim körde upp sig till en 5:e plats. Oturligtvis fick han ytterligare ett straff efter enkel sammanstötning, han fick tidstillägg och slutade därför 9:a.

’- Detta är en toppenstart på säsongen. Det är bara synd om Ibrahim att han åkte på straff båda dagarna. Känns ändå jättebra nu när vi vet att allt går bra och nu vet vi att vi kommer vara med och strida om segrarna även i år!’ Säger Inge och Peter.

Nu är Ebbesson Motorsport hemma en vecka innan det bär av till de Värmländska skogarna för den andra deltävlingen i SM.

//Ebbesson Motorsport

(Evenemang: 2006-05-12–2006-05-14 STCC Premiär 2006)
(Bild: 3838)