HMS News

Ebbessons Karlskogatävling

Deltävling 2 – blandade känslor!Nu är den andra deltävlingen i SM avgjord uppe på Gelleråsen i Värmland, och Ebbesson Motorsport kom till banan på torsdagskvällen inför fredagens tester.

Fredagen blev inte som teamet hade tänkt sig. Det var körning på vått och torrt och både Andreas och Ibrahim hade en del strul under hela testen. Men trots allt var de ändå med i topp 5 vilket ledde till en del positiva tankar.

Lördagen startade med tidskval. Andreas hann endast ett varv innan han tvingades bryta på grund av bränsleproblem. Den enda tiden han fick räckte dock till en 3:e plats. Ibrahim hade problem under hela kvalet med sina bromsar. Han fick inte ner hastigheten som han ville efter den långa rakan och körde därför in på en 6 plats. Det är två resultat de trots alla problem var väldigt nöjda med.

Race 1 gick endast 2 timmar efter kvalet och det mekades febrilt i teamet. Ca 2 minuter före line-up var allt korrigerat och personalen i Ebbesson Motorsport var mycket nöjda med sin insats, men samtidigt spända på att allt skulle fungera.

Men fungerade gjorde det, med bravur! Andreas som startade från 3:e startruta gick direkt upp på andraplats och började jakten på ledaren som då hade skaffat sig en betryggande lucka. Men Andreas jobbade ifatt varv efter varv och när de gick i mål var han endast 0,7 sekunder efter. Han slutade alltså på en glädjande andraplats. Ibrahim startade 6:a och även han började direkt sin klättring. Men efter halva loppet var han inblandad i en incident vilket ledde till att han tappade ett par placeringar. När målflaggen föll rullade Ibrahim in som 5:a.

”- Dessa två resultat är vi glada över. Synd att Ibrahim inte hann längre upp. Nu laddar vi inför söndagen och race 2 då vi förhoppningsvis kan stå ännu högre på podiet.” Säger teamet tillsammans.

Race 2 var fullt med överraskningar. Andreas startade 7:a eftersom de vänder på de 8 förstplacerade från race 1. Han tog direkt en plats i starten. Ibrahim startade 4:a men nere i startkurvan kom han i kläm och var tvungen att väja av banan. När han kom upp på banan igen hade tyvärr alla passerat. En incident längre ner i fältet ledde till att alla fick köra 3 varv efter safety-car och under dessa varv öppnade sig himlen och det började regna. Trots detta fortsatte båda två att klättra genom fältet när racet startades om. Andreas var uppe på en andra plats och Ibrahim på en 5:e när det endast återstod 3 varv. Då kom en riktig störtskur och många förare bromsade av sig i det hala väglaget, inklusive Ebbesson Motorsport båda förare. Missnöjt kom de till sist, efter avåkningarna, i mål som 6:a resp. 9:a.

”- Det är synd. Det gick toppen ända fram tills det började regna, men vädret är tyvärr inget man kan styra över. Och det ska alla veta, det är ingen lätt match att ratta runt en torrinställd S60 i ösregn. Som Bambi på is.” Säger de två missnöjda förarna Andreas och Ibrahim.

Nu väntar Mantorp Park och ca 3 veckor. Där kommer Ebbesson Motorsport ge järnet och ordet ”revansch” är högt prioriterat.

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 3854)