HMS News

Tezz åtta på Falkenberg

Hyllinge MS föraren Therese Svensson var laddad inför Västkustloppet. En åttonde plats och nya poäng i bagaget blev resultatet.- Det var otroligt skönt att köra ett helt race, och plocka poäng igen, sa en glad Therese efter söndagens finalrace.

–>
Sedan kraschen i förra tävlingen har team TS Motorsport jobbar hårt med att renovera Ford Fiestan. Bilen har varit i riktbänk och massor av delar har bytts ut, både fram och bak. Allt blev klart sent på torsdagen, den första testen av bilen gjordes i Falkenberg under fredagen.

Under kvalet på lördagmorgonen fick bilen elektroniska problem och tvärdog ett par gånger. Till slut var Therese tvungen att avbryta försöken att sätta en bra tid, och istället gå i depå. Tiderna räckte till 12:e startruta, absolut inte vad hon hade hoppats på. Mellan kvalet och första racet jobbade teamet febrilt. Man kunde hitta och åtgärda elektronikproblemen.

När starten gick i det första racet, körde Therese direkt om ett par bilar på yttern. Hon höll emot på yttern, i den hårda trängseln genom första kurvan, och kunde behålla placeringen. Senare under racet tappade hon någon placering och gick i mål på 12:e plats. Roger Eriksson vann racet.

Även i finalracet på söndagen gjorde Therese en bra start. Efter ett par varv rödlaggades racet efter en våldsam krasch där en bil rullade och stod mitt i banan på Falkenbergs snabba baksida. När racet så småningom startades om, var Therese hårt uppvaktad av flera konkurrenter, men kunde dra ifrån och köra i mål på åttonde plats, 11 sekunder efter segraren Thomas Faraas.

Nästa race i JTCC körs på Vålerbanan i Norge den 29 Juli.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se