HMS News

Bengtsson på Våler

Deltävling 5Så packades trailern för att bege sig till Norge och den väldigt speciella banan i Våler. Banan som egentligen är ett trafikcenter med en bana som är byggd som en vanlig väg med högsta punkten mitt på banbredden, vilket resulterar i att den är som vi kallar det off-camber. Detta är ju bra när det regnar då vattnet rinner bort från banan, men är väldigt lurigt då det är svårt att få bilen inställd att funka bra, men som tur är det lika svårt för alla ( om det nu är till någon tröst ).
2 träningspass erbjöds på fredag fm. och vi hade fått till en hyfsad set-up redan från början så det mesta flöt på som det skulle.
På eftermiddagen väntade så tidskvalet och eftersom vi körde här förra året med visste vi att nya däck skulle inte behövas för att klara sätta pole, så bestämde vi att chansa på däcken från Falkenberg då dessa endast slitits på vänster sidan.
Men tji fick vi och blev slagna med 5/100 av Ullakko som hade satt på nya däck.

Race 1
Taggad till tusen att visa alla andra att denna 2:a plats på kvalet bara var en tillfällighet rullade vi så fram till line-upen och svalde ner den sista droppen energidricka innan det var dags att spänna bältet och bege sig ut på banan. Åker sakta bakom safety car när plötsligt drivningen ger upp, drivaxeln gick av och det var bara att parkera sidan av banan och vara åskådare ett helt race. Känns tungt när allt funkade så bra innan dess.

Race 2
1 timme innan 2:a racet skall dra igång kommer det vi inte vill ha, regn och detta i massor. Fram med snö däcken och montera dessa på bilen samt div. små justeringar för klockan går fort när man springer ut och in för att kolla vädret. 15 min. innan line-up tänds lampan på himlen igen och det börjar ryka i asfalten. Hinner det bli torrt eller ej! Vi chansar på snödäck det får bära eller brista. Startar från 18: ruta och kör för kung och fosterland så när målflaggan faller efter 13 varv så är vi på pallen och en tredje plats. Men sedan visar det sig att vår vän från Finland Tomi Furu kört om innan han passerat grönflagg efter en incident, vilket resulterar i att han fått 30sek. tillägg och 2:a platsen tillfaller oss istället. Detta känns oerhört skönt efter misären i första racet. Så nu laddar vi om inför Anderstorp där det kommer att gå riktigt fort ned för långa flygrakan.

Så kör lugnt
Rikard
rbmotorsport//Veidec Racing

(Bild: 3844)