HMS News

Regn också på Ebbessons

Racerapport från Ebbesson MotorsportEbbesson Motorsport har nu kört sin 5 deltävling i SM. Det var uppe på Anderstorp Raceway bland regn och rusk som denna avgjordes. Torsdagens och fredagens tester var fyllda med både regn och torrkörning. Efter allt testande var teamet inte riktigt klara med bilinställningarna. Allt detta eftersom regnet öste ner när inte vi ville det. Annars gick de bra och båda två var med i topp 5.

Lördagens kval skulle avgöras på torrt underlag. Andreas fick direkt problem med bilen. Då visade det sig att samma fel som uppstod i Falkenberg tävlingen innan kom åter. Han körde kvalet med 20 hk mindre än alla andra och på Anderstorp med så långa raksträckor är det väldigt viktigt med en bra motor. Han körde in på en 7: e plats. Ibrahim kvalade in som 3: a. Ett bra resultat som han var nöjd med.

”- Det känns inte alls bra. Varvet jag körde kändes riktigt bra. Sen när jag passerade mållinjen visste jag att det inte hade gått fort.” säger Andreas efter kvalet.

Under kvällen rev teamet ner bilen utan att hitta några fel. En del delar byttes ut och alla hoppades att det skulle vara detta som orsakat fel på bilen.

I ett regnigt race 1 startade Ibrahim 3:a. Han kom iväg bra och höll sin tredjeplats. Efter halva racet var han uppe i täten och slogs om de översta placeringarna. Längre ned i fältet rasade en konkurrent växellådan och tappade ut olja över hela banan. Ibrahim tillsammans två andra i täten körde utan vetskap om oljan i detta och kasade av banan. Ibrahim kom upp på banan igen men då som 6:e man. Han hann inte köra ifatt igen utan slutade på denna plats. Andreas Problem visade sig inte vara löst. Förtvivlande försökte han hänga med i tempot och när racet var över hade han lyckats hålla sin 7:e plats.

”- Allt gick som jag ville. Synd att en oljefläck ska avgöra racet. Det är bara att ta nya tag och hoppas på bättre tur till race 2.” säger Ibrahim.

Mellan race 1 och 2 beslutade teamet att byta motor på Andreas bil och förhoppningsvis bli av med alla dessa besvär. Teamet gjorde en jätteinsats och på 5 timmar bytte de motorn.

I race 2 startade Andreas 2:a och Ibrahim 3:a efter den omvända startordningen. Båda bilarna var inställda på ett ganska blött väglag men när vi körde ut på banan började kom regnet. Efter att ha kasat runder i racet kom Ibrahim i mål som glad 4:a medan Andreas trillade ner till en 8:e plats. En plats han inte var nöjd med.

”- Förhoppningsvis fungerar motorn nu, svårt att känna på regn. Men att vi sedan hade fel inställningar var ren otur. En tävling att glömma.” säger en besviken Andreas.

Nu är det dags för de värmländska skogarna igen om två veckor, men innan dess sak vi se till att motorn är i toppskick.

/www.ebbessonmotorsport.com

(Bild: 3854)