HMS News

Tezz snabb även på regn

Anderstorp 11-13/8
Upplägget var annorlunda denna tävling, kvalet som vanligt på lördag men båda racen var på söndagen. Det var lovat regn hela helgen, men kanske skulle vi klara kvalet utan regn? Nej, där hade vi fel. Det var uppehåll tills vi skulle ut sen började det verkligen ösa ner! Det var stora pölar med mycket vatten på banan, mest var det på den långa rakan. För mig som inte gillar regn var det inte kul, men jag tog mig igenom det och hamnade på en 14 plats.

När vi kom ut på söndagens första race hade det torkat upp i idealspåret ganska bra, resten av banan var fortfarande blöt. Starten gick och jag halkade ner någon placering. Försöken fortsatte att ta sig uppåt men så blev inte fallet. Det blev en 14e plats även denna gången.

Andra racet var det regn över hela banan. När starten gick var jag bra med och tog någon placering redan här. Jag kände att jag kunde vara med och hålla de andras tempo även i blött. Men sen kom knuffen där bak i svängen innan start och mål som gjorde att jag snurrade ett varv och sedan var jag en bra bit efter hela fältet. Nu var det nästan kört att komma ifatt. Jag tog i mitt allra mesta, men lyckades inte komma ifatt. Det blev en 15e plats som jag fick nöja mig med. Även om det inte var en placering jag är speciellt nöjd med, så jag har iaf övertygat mig själv om att jag faktiskt kan köra fort även på regn. Andra racet hade jag 5e bästa tid med en tusendels sekund ifrån serieledaren Roger Eriksson.

/Tezz
(Bild: 3834)