HMS News

KM/DM 26/8

Under lördagen (26/8) kördes DM och KM för bilar på Ring Knutstorp. Tyvärr var deltagarantalet ganska lågt, men om man ska se det positivt så var det i alla fall inte trångt på banan.I Formelklassen var fem tappra tävlande anmälda, varav två från vårt grannland i väster; Danmark. Det var också just dessa två som lyckades köra till sig pallplaceringar, tillsammans med en av Hyllinge Motorsällskaps unga talanger; Milton Lundström. Vann gjorde Ole Vejlund, före Milton Lundström och på tredje plats Steen Seit Jespersen. Fyra kom Joakim Bergman och den femte, Niklas Johansson, kom inte till start.

Standard Racing, VOC och Special Racing körde tillsammans i samma heat. Tyvärr gick det inte att skymta en enda VOC-bil. Man delade upp de 20 varven i två heat om vardera tio varv och i första heatet var det totalt åtta bilar som fightades.

Två av dessa tillhörde klassen Standard Racing och segern togs till slut hem av Kent Andersson före Jonny Persson.

I Special B vann Ove Schaar i sin Locost OHD 7, före Bengt Metz och Sverker Ottosson (TS Motorsport).

Magnus Paulsson knep en förstaplats i Special A och strax efter honom kom Patric Thore i sin Ford Capri och på en tredjeplats Nicklas JOhansson.

Trots att förarna i standardbilarna fick vila under tiden Formel körde sina 20 varv var det ändå många som kastade in handduken och inte kom till start i heat nummer 2, på startplattan kunde vi endast hitta fem bilar, tre av dessa tävlade dessutom i samma klass (Special B) så både Patric Thore (Special A) och Jonny Persson (Standard Racing) behövde bara ta sig runt banan under hela racet för att säkra sina förstaplatser. I Special B var det återigen Ove Schaar som vann, före Bengt Metz och Sverker Ottosson. Inga överraskningar där inte.

Vi hoppas att det kommer fler deltagare till nästa KM/DM!

/Emma Nilsson, Hyllinge Motorsällskap

(Evenemang: 2006-08-26 Öppet KM RR/Bil)
(Bild: 3940)