HMS News

Summering STCC

Då var STCC över för den här gången, Kvällspostens News Race på Ring Knutstorp har gått till ända.Helgen har innehållit en hel del förare som representerar Hyllinge Motorsällskap; Tezz, Ivarsson, Ohlsson, Bengtsson bara för att nämna några.

Vi fick en del pallplaceringar för klubbmedlemmar, Micke Ohlsson tog en tredjeplats i första Formel Renault-racet, Rikard Bengtsson som kör i Radical knep andraplatsen i deras första race medan Andreas Ebbesson precis lyckades halka utanför den och kom på fjärdeplats i race nummer 1 för S60 Challenge, lite bättre gick det dock i race nummer två, Andreas lyckades köra sig till en pallplats och slutade på en tredjeplacering.

Vår enda tjej för helgen, Theresé ’Tezz’ Svensson, kör i JTCC och har gjort så i 2 säsonger nu. Nu börjar det lossna och hon har fått mer fart på Fiestan under denna säsongen. I första racet, som kördes på lördagen, kom Tezz på en tolfte plats. Hon klättrade ytterliggare lite på placeringslistan under söndagen och i helgens andra race slutade hon på en tredjeplats.

I Formel Renault hittar vi två unga killar som båda tävlar för HMS; Micke Ohlsson och Daniel Ivarsson. Micke Ohlsson kom som sagt trea i första racet, medan Daniel fick nöja sig med en femteplats. Deras andra race var det sista för dagen på söndagen och vann gjorde Steffen Möller före Alexander Haegermark och Philip Forsman. Hyllinges Micke kom på fjärde plats tätt följd av Daniel Ivarsson.

Lars Bertil Rantzow rattar en Porsche 996 i Porsche Carrera Cup och han tävlar också för Hyllinge MS. I första racet som kördes på lördagen kom på en hedrande femteplats. Tyvärr blev det ”bara” en nionde plats i andra race under söndagen.

I kungaklassen STCC tog Richard Göransson pole position genom att sätta snabbaste tiden under super polen. Thed Björk startade efter honom och före Tommy Kristoffersson. Hyllinges Johan Stureson körde sig till tionde startplats, tyvärr slutade han bara på en elfte plats i racet. Vann gjorde Richard Göransson före Thed Björk och Fredrik Ekblom.

Rikard Bengtsson var något missnöjd med att ”bara” komma två i första racet, strax efter finländaren Ilmari Ullakko. I andra racet gick det dessvärre lite sämre, Rikard startade från fjärde startruta men tappade flera placeringar. Han körde sig sedan tillbaka uppåt och tog emot målflaggan som sjätte man.

Samtliga notiser från båda dagarna kan ni hitta i vår kalender under racedatumen!

Ps. Observera att inte alla resultat hunnit bli officiella när webmaster lämnade banan, det kan ha förekommit förändringar från det preliminära resultatet.

(Evenemang: 2006-09-08–2006-09-10 STCC Deltävling)
(Bild: 4043)