HMS News

Arne Lindgren etta i BMW-cup

HMS hart nöjet att presentera vinnaren av BMW-cup, Arne Lindgrens, racerapport från de två avslutande racen i cupen.Min andra säsong i BMWCup avslutades i helgen (7-8/10) på en blöt Gelleråsen-bana. Redan på morgonen regnade det rejält, så regndäcken monterades och bilen ställdes in för regn.

Jag lyckades ta pole-position i klass Modifierad trots att jag bara hann med 7 varv pga. en krånglande vindrute-torkare.

Race 11:
Jag startade från pole position i min klass och som 7:a totalt (4st klasser i tävlingen) och när starten gick så lyckades jag behålla min position genom den nya trånga Trösen-kurvan. Genom hela racet låg jag och skuggade Ingvar Johansson och Kristoffer Stenum i klass Special (den snabbaste klassen) på 6-7:e plats.

Vid ett tillfälle tog jag mig om och gick upp på 5:e plats totalt men tyvärr bromsade jag på mig i Ejes kurva och fick ta reserv-vägen ut på banan igen. Trots detta lilla missöde där jag halkade ner två placeringar, vann jag min klass och kom 7:a totalt i racet.
Eftersom Kent Johansson i klass Standard kom 2:a i sin klass så gick jag om honom i totalställningen i BMWCup.

Race 12:
Detta racet var den perfekta avslutningen på säsongen.. Mellan racen hade det slutat regna och runt banan fanns det ett i princip torrt spår. Många valde att köra på R-däck då det verkade bli ett torrt race. Vi var också på väg att byta ut regndäcken men några stänk från ovan fick oss att låta dem sitta kvar. Och mycket riktigt, på formationsvarvet öppnade himlen sig och det vräkte ner.

Åter igen startade jag från pole i klass Modifierad och 7:a totalt. I starten så fick jag ett bra spår till höger och nästan med 2 hjul ute i gräset bromsade jag mig om 3 bilar in i Trösen-kurvan. På första varvet tog jag mig om en bil till och var uppe på en 3:e plats totalt, helt otroligt! På varv 2 lyckades jag precis bromsa mig om Lars Grönholm i sin M3E36 i ingången till Trösen.

Tydligen var det väldigt halt för de flesta för så här enkelt ska det inte vara att köra ikapp de mycket vassare klass Special-bilarna. På varv 3 eller 4 var jag ikapp Jörgen Hansson och fick bra fart ut ur Esset och tog mig om innan Ejes kurva. Resterande 10 varv av tävlingen gällde det att inte göra några misstag i samband med varvningar och att inte tänka för mycket på den kommande segern. Till slut var racet över och jag vann med 17sekunders marginal till 2:an Lars Grönholm som också hade regndäck.

Ett perfekt avslutning på en otrolig säsong.
Resultat 2006: 10 segrar av 12 tävlingar, Klassvinnare i klass Modifierad och Totalvinnare i BMWCup.

Nu återstår bara Hyllinges Klubbmästerskap 15/10 innan racebilen ställs in i garaget.

/Arne Lindgren
BMW 325i -86
Weissblau Racing – www.weissblau.net

(Bild: 4091)