HMS News

Ivarssons första brittiska tävling.

Under den gångna helgen körde Daniel sin livs första Brittiska racingtävling på den legendariska banan Brands Hatch.

Tävlingen kördes med TOCA serien där följande klasser kör: Formula Renault, Formel BMW, BTCC, Clio Cup, Seat Cup och Porsche Carrera Cup. Enormt många besökare kom till säsongspremiären; uppskattningsvis var där 70 000 besökare på söndagen.

– Jag åkte till Brands Hatch med en ödmjuk inställning, jag visste att det skulle bli stentufft. Jag missade nämligen samtliga försäsongstesterna Brands Hatch och fick därför ingen chans att träna in mig på banan medan mina motståndare varit där åtminstone 15 gånger förut!

– På lördagen körde jag två kval, det första kvalet gick bra och jag låg som bäst åtta men tvingades bryta efter att jag varit ute i sandfållan. Det andra kvalet gick inte alls bra då framhjulsinställningen ändrade sig under kvalet vilket gjorde bilen okörbar. I första kvalet blev jag 16:e man och i det andra kvalet blev jag 18:e, vilket jag definitivt inte var nöjd med.

-På söndagen var det den stora dagen och vi skulle köra de två första racen för säsongen. I det första racet startade jag på en 16: e plats men kom inte av startplattan efter ett motorstopp, så jag kom ut sist men lyckades köra upp mig till en 14:e plats vilket jag var nöjd med, med tanke på omständigheterna. I det andra racet startade jag som 18: e man och fick en betydligt bättre start men lyckades bara köra upp mig en position. Så i mål kom jag på en 17: e plats.

– Jag kan sammanfatta helgen med att det varit väldigt tufft då jag missat samtliga försäsongstester nästa tävling körs på Rockingham och då lovar jag att vara betydligt bättre förberedd! säger Daniel på telefon från England.

Den Brittiska Formula Renault serien är förmodligen en av världens absolut tuffaste serie med många förare med direkta anknytningar till Formel 1 team, nästa vecka kör Daniel test på Thruxton, Englands snabbaste racingbana!

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 4176)