HMS News

Ohlsson kör Radical!

Hemligheten är avslöjad, Mr X som framträdde på kvällsträningen är ingen mindre än Hyllinges Micke Ohlsson.Säsongen 2007 ser ut att bli ett spännande år, både för Micke Ohlsson, och den klassen han kommer delta i. Han kommer säsongen -07 att köra Radical, något som han ser framemot med stor spänning. Radical har haft några framgångsrika säsonger, de senaste åren och årets startfält ser ut att bli det bästa någonsin. Med nyrekryterade, yngre förare, från både Formel Ford och Formel Renault, finns det ingen självskriven segrare. Tvärtom så ser det ut som att minst tio förare kan slåss om slutsegern.

Micke körde förra säsongen i Formula Renault Nordic Series, där han slutade på en samanlagd tredjeplats, ett resultat han inte var nöjd med. Siktet var inställt på slutsegern efter en bra inledning, men resultaten uteblev.

”Förra året var resultatmässigt en stor besvikelse. Vi hade mycket tekniska problem, som gjorde att de riktiga toppresultaten uteblev. Däremot tog jag med mig många andra erfarenheter från förra säsongen, som jag kommer att ha nytta av i framtiden.”

Tyvärr fanns ingen möjlighet till fortsättning i Formula Renault. Efter diverse förhandlingar under vintern insåg Micke, att det inte skulle finnas någon möjlighet till en internationell styrning. Valet föll då på att delta i Radical under 2007.

”Radical är den klass i Skandinavien, som står för mest action och bäst startfält. Under denna kommande säsong så tror jag Radical kommer visa framfötterna. Med 25 bilar på banan, och många yngre, hungriga förare, så vet jag att Radical kommer stå för de kanske tätaste tävlingarna under 2007.”

Kör för nystartat team med höga ambitioner

Förra året hade Micke stor hjälp av Stanley Dickens, då han tävlade för SRTS Racing. Nu kommer Micke dock att köra för ett nystartat team vid namn Empole Motorsport. SRTS Racing har som syfte att fungera som en språngbräda för unga förare ut i internationell racing, och när Micke bestämde sig för att köra ett nationellt mästerskap, var SRTS ideologi inte överensstämmande med Mickes planer. Stanley hjälper dock fortfarande till i bakgrunden, framförallt som mentor.

Empole Motorsport är baserat utanför Klippan och drivs av ett gäng erfarna killar med stor kämpaglöd.

”Alla i teamet är väldigt motiverade och sugna på att prestera resultat i år. Jag vet att vi har en stor chans att vara med och slåss om slutsegern, men allt kan ju hända. Det gäller att hela tiden vara med i toppen och plocka poäng för att ha chans att placera sig bra i mästerskapet. Det ska också bli spännande att visa upp sig vid lite fler tillfällen på hemmaplan, för mina Svenska sponsorer, med Eurofinans och Klottrets Fiende i spetsen”

Micke kör redan till helgen, premiär på skånska Sturup Raceway, i samband med premiären i STCC. Ni kan följa Empole Motorsport och Micke Ohlsson live på stcc.se.

/www.mioh.net

(Bild: 4194)