HMS News

Racerapport Johan Karlsson

Johan Karlsson tävlar för Hyllinge MS i Formel Ford Zetec, läs om hans tävling på Kinnekulle Ring!Kristianstadkillen Johan Karlsson körde årets första SM-deltävling i Formel Ford Zetec på Kinnekulle Ring. Det började på bästa sätt med snabbaste tid i kvalet. In i första kurvan i första racet blev det för trångt med tre bilar i bredd. Johan och en förare till snurrade och fick börja jaga från sista plats.

Johan körde mycket inspirerat och körde upp sig ända till tredje plats. I andra racet fick föraren framför Johan motorstopp i starten. Johan hann inte väja utan körde in i honom och racet var över redan innan det hade börjat.

–Det kändes mycket snopet. Jag hade farten i helgen, det visade jag på kvalet. Jag hade som målsättning att vinna båda racen för att få en bra start på årets säsong, sa Johan. Nästa deltävling körs på Sturup Raceway sista helgen i maj.