HMS News

Racerapport Tezz

Här delar Tezz med sig av sina erfarenheter från STCC-helgen på Knutstorp den 5-6/5.Nu var det tävling på min hemmabana. Med nymappad motor, nya stötdämpare och grenröret på plats kunde väl inget gå fel? Jag vet att jag kan den banan både innan och utantill, så det här kunde bara sluta bra!
Under träningen tycktes jag inte känna igen bilens egenskaper riktigt men slöstartad som jag är så vet man ändå inte. På tidskvalet där jag alltid vaknar till liv gick det ändå inte bättre. Jag saknade den kraft jag annars brukade ha på treans växel, den var långsam ut ur böjarna. Det var inget vi kunde göra något åt på plats så det var bara för mig att försöka ställa in mig på en annan körteknik. Eftersom jag vet hur jag kör denna banan, tog det ett tag innan jag provade växla ner till tvåan istället (envis som man är). Resultatet blev till slut en 13:e kvalpalts, något jag inte alls var nöjd med.

Race1
Första racet gick starten bra, jag var med och täckte bak så att ingen kom om de första kritiska varven. Sen var det Andreas Ahlberg som låg före mig, han skulle jag om! Jag kände ganska snabbt att jag var snabbare än honom. Redan efter något varv blev det saftycar, Caroline hade bromsat för sent i kurvan efter start och mål rakan. Det är en av de bästa omköringsställena på banan. Där var det gulflagg resten av racet… Jag fick nöja mig med en 10.e plats.

Race 2
Nu var mitt mål att ta någon placering direkt i starten så att jag skulle närma mig poängplatserna. Så blev det inte, men en jämn tät fight blev det. Jag hade Ahlberg direkt framför som i sin tur hade en fight med Brinkemar. Det var inte fritt bakom mig heller, Lööf låg precis bakom mig och ville verkligen komma om. Så jag hade ett hektiskt race. Men jag lyckades hålla min placering ända till sista varvet innan målgång. Då skedde en felväxling på utgången till rakan, jag fick i 2.an istället för 4.an. Några kurvor innan målgång hade bilen inte samma ork, jag trodde att motorn var slut efter detta. Mitt beslut var att ställa mig vid sidan, för att inte förstöra motorn något mer allvarligt. Tre kurvor till och jag hade hamnat på en 8.e plats och då också 1 poäng…..

Det positiva var att motorn hade klarat sig utan några som helst skador. Det ända som hade hänt var att ventilhatten hade hoppat av.

Nästa race som jag kommer att köra är på Falkenberg 14-15 Juli

Kram//Tezz

(Evenemang: 2007-05-04–2007-05-06 STCC-deltävling)
(Bild: 4252)