HMS News

Racerapport Jenna Brorsson!

Jenna Brorsson har skickat in en racerapport från Ginetta Cup!Då var årets spännande premiärrace på Kinnekulle med Ginettan avklarat. Hela 17 bilar stod på startlistan vilket bådade gott inför täta, tuffa race. Leif Lindström har gjort ett fantastiskt arbete med att på mindre än ett år få ihop ett av Sveriges största startfält.

Kval lördag:

Trots ihärdiga rykten om regn tidigare i veckan sken solen från klarblå himmel. Men 17 bilar på banan var det en utmaning att få ett fritt varv och sätta en bra tid. Jag behövde dessutom friska upp spårvalet på Kinnekulle då det var några år sedan jag körde där. Kvalet förflöt odramatiskt och jag kunde till slut köra in vid avflaggning med en fjärde bästa tid. Efter ytteligare ’spårvalsdrillning’ av pappa blev jag varse att det borde finnas ytterligare tiondelar att hämta.

Race 1 lördag: Tuff fight om pallplatser!

Med tre snabba Ginettor framför mig i den rullande starten var min strategi initialt att låta topptrion bufflas om placeringarna de första varven. Mycket kan hända i stridens hetta.. Och het var onekligen Hampus Rydman som mitt framför nosen på min Ginetta valsade ut i sandfållan redan på formationsvarvet när han skulle värma däcken. Förutsättningarna blev genast ännu bättre, andra startled och ingen framför! Rickard Bengtsson i pole höll ihop fältet fint efter att safetycar gått in och vi rullade fram mot start. Rött slocknade och jag drog fullt på ettan. Kanonstart! Lyckades ta mig upp på en andra plats som jag höll i ett halvt varv innan Johan Lindbrandt tog sig förbi igen. Körde några ostörda varv utan kontakt framåt eller bakåt. På varv åtta kommer jag över det dolda krönet på baksidan och tvingas kasta mig på bromsen! Bengsson har tagit en liten omväg utanför banan och är på väg upp igen. Jag lyckas precis undvika honom och trycka mig förbi. De tre sista varven har jag backspeglarna fulla med Bengtssons orange Ginetta, men jag lyckas hålla undan och gå över mållinjen på en 2:a plats.

Race 2 söndag: Pallplats och Ginettor på tak!

Lördagens varvtider avgjorde startplaceringen i söndagens race. Med tredje startplats hade jag Johan Lindbrandt före mig som jag tog i starten under lördagen race. Tyvärr fick inte Johan någon bra start vilket gjorde att jag fick kliva av gasen för att undvika att köra in i honom. Detta gjorde att Ginettan från fjärde startplats lätt kunde ta sig förbi mig. Jagade tredjeplatsen två varv innan jag till slut fick en bra utgång på rakan och kunde pressa mig förbi innan fullfartsvänstern. Denna fight om tredjeplatsen hade skapat en stor lucka till Bengtsson och Lindbrandt, som sedan blev för tuff att köra in. Jag kunde ostört och ohotat köra över mållinjen som trea när svartvita flaggan svajade. Efter att ha blivt avflaggad skedde det tyvärr en del dramatik längre bak i fältet. Efter en tight kamp om sjundeplatsen kom Henrik Gustavsson och Peter Simons in jämnsides i sista kurvan på sista varvet. Henrik tappar kontrollen över Ginettan och får uppställ, varvid Peters Ginetta klättrar upp på Henriks bil, slår en volt och kanar otaliga meter på störtbågen. Lyckligtvis klarade sig Peter oskadd. Skönt att veta att Ginettan klarar tuffa tag och att störtbågen fyller sin funktion.

Totalt ligger jag nu trea i tabellen, med en poängs skillnad mellan mig och Rickard Bengtsson. I Lady cup har jag drygat ut försprånget rejält, men jag hoppas att jag snart får fler kombattanter av samma kön.

Bifogat finner ni resultatlista, poängställning samt bilder.

Nästa race går med Veledromloppet på Karlskoga den 16-17 juni. Varmt välkomna!

/Jenna Brorsson
(Bild: 2533)