HMS News

Racerapport Milton Lundström

Milton Lundström har bidragit med en racerapport från sitt senaste race!Ett tjugotal bilar, därav 9 finnar hade mött upp till NEZ/SM deltävlingen på Anderstorp.

Fredagsträningen inleddes med 3 pass på den mycket snabba banan. Hastigheten mättes i slutet på rakan med hjälp av radar till 230 km/tim! Det skulle dock gå ännu lite fortare under lördagen när det blåste medvind.

Tävlingen bestod av 2 tidskval och 2 race. Det första tidskvalet regnade bort.
”Det var upptorkande så vi så vi chansade och valde slicks. Men det blev aldrig tillräckligt torrt, utan regndäck var snabbast”

Nästa tidskval var på lördag förmiddag och nu var det slicks som gällde, så fredagens tider var inte mycket värda. ”Min bästa tidskörning i Formel Ford (detta var den 4:de tävlingen…), 8:de plats med 1.40.705”

Starten i race var inget vidare. ”Jag var ovan att starta på en så pass hög första växel och jag var bara 12:a efter första kurvan”. Efter ett hårt arbete under de 48,3 km långa racet blev det en sjunde plats.

Race 2 blev egentligen aldrig något race. 4 bilar kraschade i första kurvan efter flygrakan under de inledande varven. Milton var mitt i smeten men klarade sig genom att köra ut i gräset. Det blev några varv efter pace car innan racet rödflaggades. Det blev en timmes väntan innan omstart, också den efter pace car. De avslutande 5 varven blev en bekväm resa för Mika Vähämäki som också vunnit race 1. ”Jag tog 1 placering och slutade som nia. Det bästa var dock att jag hade en hel bil med mig hem”

/Milton&Vincent

www.MiltonLundstrom.com