HMS News

Racerapport från Team EGO Racing

Racerapport från Team EGO Racing efter ERCup på Sturup RacewayÄntligen, fast ändå inte…! Efter en minst sagt bedrövlig första halva av årets upplaga av ERCup får man vända upp-och-ner på serietabellen ifall man inte vill leta allt för länge för att se hur vi ligger till i tabellen. Till Sturup skulle vi vända på trenden. Äntligen hade vi fått ihop vår riktiga motor, den vi sköt på Falkenberg och som var avsedd för heeela säsongen 2007. Och för att inte åka ifrån alla startade vi på begagnade däck!

Tyvärr hade Pelle gått och blivit så genomförkyld att han inte kunde köra. Han gick istället och snörvlade avundsjukt på oss andra. Men eftersom Pelle är den han är kunde han inte låta bli att mecka lite här och där i depån. Detta innebar att det blev Håkan, Jocke och jag som skulle köra vänstervar denna helg. Eftersom vi inte varit med om detta senario innan vara vi lite osäkra på vilken taktik vi skulle anamma. Skulle vi köra som vanligt med 3 stopp och en oss skulle få köra dubbla pass, eller skulle vi vara supersluga och utnyttja gulflagg och Safety Car?! Vad vi bestämtde kommer jag inte ihåg, men en j…a massa depåstopp blev det!

Håkan startade från 11’e rutan på gridden. Motorn gick tyvärr inte riktigt som på försäsongsträningen, men det berättade vi inte för någon. Dom begagnade däcken tycktes fungera, om inte bra, så i allafall inte allt för dåligt! Efter 80 minuter var det dax för lite SC och då passade Rikard på att ta in Håkan, som lämna över nycklarna till Jocke. Det tog inte många varv förän Jocke meddelade över radion att han numera hade döpt om vår röda Manta till Tvålen! Inte mycket grepp kvar i de gamla bakdäcken. Efter 70 minuter var det dax för undertecknad att knäppa sexpunktbältet om sin smäckra (…NOT) lekamen. Jag lyckades matcha Jocker varvtider. Dessa var dock inte allt för bra pga bakdäcken. Efter 40 minuter stog Rikard inte ut med de mediokra vartiderna, utan beordrade fram 2 sprillans nya Yokohamadäck och gjorde iordning teamet för ett däcksbyte. In i bandepån, upp med bilen och på med ovan nämna däck på bakaxeln. Efter det var det som bilen fått nytt liv. Alla som kört om mig fick nu se sig ifatt och omkörda. Men säg den lycka som varar för evigt. Efter bara 20 minuter blir jag inkallad för att tanka och lämna över ratten till Håkan 🙁 Håkan följer nu på inslagen väg och tuggar på med ett par inkörda och uppvärmda bakdäck på bra varvtider. Efter ytterligare en dryg timme är det så Jockes tur att köra sitt andra pass. När väl J väl kommit ut på banan ”ringer” han in till depån och meddelar olyckligt att han missat en gulflagg och kört om en bil, men bedyrar samtidigt att han genast hade släppt förbi den omkörda för att återställa ordningen i ledet. Rikard försöker övertyga tävlingsledningen om att det var ett misstag och vi hade förstått det allvarliga i situationen och åtgärdat felet. Sådant gör man dock inte ostraffat utan det blir att komma in för en Stop-and Go! Sen dröjer det inte länge förrän Jocke kommer in i depån igen, denna gåneg för att oljelampan har börjat blinka i hårnålen. På med en skvätt olja och ut igen. Resterande tid kör Jocke som en furie och trycker sig förbi en och annan bil. Upplösningen kommer på sista varvet då han skär mållinjen .350 sec före Autoart och bärgar en femte plats, men om det kan ni läsa om i deras racerapport.

Redan innan racet visste vi att att vi att motorn inte leveredade lika bra som på försäsongsträningen. Vår motortrimmare, Bengan från Bengan Racing, hade kommit ner till Sturup för att reda ut varför! Nu efteråt vet vi vad som var felet, och det kära medtävlande, kommer ni att få känna av på Knutan 😉

Vi grattulerar Penta, TDR, och ett speciellt grattis till TNT som alla hittade till pallen.

En tanke går oxå till TLC som inte var med oss denna helg! Hoppas se er framöver.

Vi tackar våra sponsorer, PH-Bilar Trelleborg, Magnus Bildemontering Trelleborg, Kennys Bilservice Trelleborg, ICA Perssons Livs Klagstorp, Valvoline, Larsson & Rosdahl Bilservice i Malmö samt Fröjd och Zaars Åkeri AB Vellinge som gör tävlande på högsta nivå möjligt för oss.

Lev väl så syns vi på Ring Knutstorp!

Kristian Bladh
#17 Team EGO Racing