HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

2007-09-03
Blandade känslor på Knutstorp 1-2 september!
På hemmaplan inför sponsorer och hemmapublik, gick den nionde deltävlingen för året i Radical, med mycket blandade resultat för Ebbesson Motorsport.Teamet anlände till banan under torsdagen för att köra ett omfattande testschema under fredagen. Tyvärr så regnade det hela dagen så testschemat fick läggas om. Istället fick de testa på regn vilket inte var vad de önskat.

Lördagen var solig och varm. Den inledande testen på morgonen gick bra för Andreas. Han var fjärde man i det stora startfältet. För Ibrahim gick det inte riktigt lika bra. Ett elfel på bilen bidrog med att han knappt fick kört något på testen. Till kvalet gjordes inställningar på bilarna som visade sig vara mycket bra. Andreas körde till sig en 3: e plats, endast 3 hundradels sekund från andraplatsen. För Ibrahim gick det nu bättre. Trots att han knappt kört något under testen fick han till en 11: e tid.

”- Jag har knappt kört något på torrt innan kvalet och då är det mycket svårt att bara gå ut och sätta en bra tid. Jag får nöja mig med en 11: e plats i nuläget och sedan jobba mig framåt.” sa Ibrahim.

I race 1 startade Andreas trea. Han fick till en bra start, gick upp till en andraplats och hängde på ledaren. Andreas var aldrig i slagläge om förstaplatsen men han hade inte heller några besvär med bakomvarande. När det återstod 2 varv såg allt klart ut då det hände som inte får hända. Andreas stannar helt plötsligt ute på rakan. Det visade sig att ena hjulupphängningen bak kollapsat, orsakat av en liten sammanstötning i starten.

”- Detta känns ofattbart. Jag vet att jag stötte ihop med en i starten, men det var så lite så jag tänkte inte mer på det. Sen när upphängningen kollapsade blir man helt tom i huvudet. Men, alla ska vi väl ha motgångar. Det känns bara som att en sådan här sak kunde ha hänt när man låg längre ner i fältet. Trots allt bara att gå vidare.” säger en besviken Andreas.

För Ibrahim gick det också upp och ner. Från 11: e startruta satte han upp ett snabbt tempo och klättrade uppåt i listan. När han låg på en sjundeplats fick han ett oväntat problem. I slutet av rakan i ca 200 kmt hängde sig gasen för honom. Snabbtänkt slog han av huvudströmmen på bilen och fick stopp på den. När han väl stod stilla fick han rätt på felet och kunde då fortsätta, men då som sista man och ett varv efter.

” – Sådana här saker kan man inte förutse. Ibrahim ska ha en stor eloge som under några sekunder hann handla rätt och slå av tändningen istället för att få panik då gaspedalen fastnade. Nu väntar en del jobb med bilarna ikväll men vi ska se till att de är i gott skick i morgon.” säger tekniskt ansvarige Peter.

I race 2 fick Andreas och Ibrahim starta 6: a resp. 8: a. Andreas som var revanschsugen jagade racet igenom och kunde efteråt se sig som en nöjd tredjepristagare. Även Ibrahim hade bra fart och gick ganska fort upp på en 7: e plats innan han laddade lite för mycket i en kurva för att passera 6:an. Snurrade och kom ut som tia vilket också blev resultatet.

”- Vi har haft en del otur denna tävling men det är säkert lika för alla. Trots allt har vi visat att vi definitivt är med i toppen. Hoppas att oturen ska ha gått över till nästa race där vi ska vara med längst fram igen!” säger ett bestämt team.

Mer om Andreas missöden i helgen kan ni läsa på: http://hd.se/sport/2007/09/02/inget-roligt-slut-foer-andreas/

Om två veckor kör serien vidare på Sturup Raceway där vi hoppas får se Ebbesson Motorsport slåss om segrarna.

MVH
Ebbesson Motorsport