HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Första testerna för EMS!2008-04-08

I helgen genomfördes de första testerna på Ring Knutstorp. Det bjöds på skiftande väder med både vått och torrt underlag. Testen var menad som en shakedown för teamet, vilket behövs i början av säsongen för att se så allt fungerar. David som är nyförvärv i teamet satte högt tempo från början och kom snabbt in körningen. Andreas hade lite elproblem under lördagsförmiddagen men när detta var fixat fick även han ett bra tempo och överlag blev det en lyckad shakedown.

”- Efter en totalrenovering är det naturligt med behov av finjusteringar och det är vad en shakedown är till för. Vi i teamet tycker det känns bra att ha eliminerat eventuella fel före tävlingsdags. Det gör oss ännu mer förberedda och starkare.” Säger mekanikerna.

Både David och Andreas fick mycket tid i bilarna och det genomfördes även en del tester på olika inställningar. Andreas pressade bilen de sista varven och tangerade nästan personbästa trots gamla däck och på en bana med blöta fläckar. Mycket positivt och han själv var nöjd med dagens tider. David förbättrade sina tider efterhand och kommer att bli riktigt snabb när han fått lite mer tid att hitta rätt balans.

”- Bilen känns bättre än min fjolårsbil och jag har redan kommit långt med samarbetet med teamets personal som jag tycker fungerar mycket bra. Jag jagar SM-medalj i år och det känns fullt möjligt i detta team. Ser fram mot utmaningarna tillsammans med EMS.” Säger David under söndagseftermiddagen.

Om två veckor är det premiär på Ring Knutstorp, vilken ni inte får missa.

MVH
Ebbesson Motorsport