Arkivsida

Irländare till Xtreme Rallycross SM på Knutstorp!

George Tracey.

Premiären på Xtreme Rallycross SM kommande helg på Motorbanan Ring Knutstorp får exklusivt deltagande. Irländaren George Tracey gör ett inhopp i Serien. Irländaren, George Tracey, kommer till start på Ring Knutstorp när Xtreme Rallycross SM nu drar igång. George Tracey kommer, precis som de flesta av de Svenska åkarna i Division 1, direkt från de 2 inledande deltävlingarna i EM-serien i Rallycross.

Den kända rallycrossprofilen Per Eklund, är mannen bakom det exklusiva besöket.

– Ja, det stämmer att vi lyckats locka med George till Sverige. Han behöver all träning man kan få i den nya bilen, säger Eklund på bredaste värmländska

– Nej, skämt och sido, vi är ansvariga för den renovering som gjordes under vintern, samt även driften av Georges´s tävlingsbil under säsongen, fyller Eklund på.

Eklund Motorsport har under vintern alltså gjort en fullständig genomgång av Tracey´s Peugeot 307 cc. En fabriks WRC-bil som anpassats för att passa bättre till de höga kraven som ställs på en modern Rallycross bil.

Bilen är mycket lik Eklunds egen Saab under skalet, enkelt uttryckt är det nästan bara karossen som skiljer de olika bilarna åt.

Team Eklund och Tracey var under tisdagen på väg till högkvarteret i Arvika.

– Det gäller att ligga i, eller hur! Skrockar Eklund.

– Imorgon onsdag och på torsdag skall båda bilarna gås igenom fullständigt. Torsdag kväll lastning och avfärd till Skåne för att vara på plats senast fredag eftermiddag.

– Vi går ju alltid för segern och en medalj i SM när säsongen är slut, vore ju synd att inte följa upp de senaste årens mönster, som alla slutat med en SM medalj.

På lördag vet vi om Eklund Motorsport skördat nya framgångar i Rallycross SM, eller om det är George Tracey som tar hem äran i Eklund Motorsport denna gång.

Mer info
www.georgetracey.com

Irländaren George Tracey i full fart under EM-premiären i Portugal.

Arkiv 2008