Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Stcc. Foto: Christer Martinsson

Ebbesson Motorsport’s rapport efter Tävlingen på Mantorp Park 17-18 maj. Serieledning efter Mantorp!
Helgen den 17-18 maj avgjordes den andra deltävlingen i Radicals mästerskap. För Ebbesson Motorsport var detta en helg fylld med händelser.

För Andreas stämde kvalet helt perfekt. Han tog sin andra pole position för säsongen, endast några hundradels sekund före tvåan. David som också hade bra fart fick problem med en tidstransponder vilket resulterade i färre antal körda varv och en 10: e plats totalt.

Andreas taktik inför första race var att kopiera fjolårets vinst och så snabbt som möjligt skaffa sig en lucka för att sedan bevaka den. Sagt och gjort, han gjorde en perfekt start och redan efter två varv hade Andreas den lucka som han ville ha. På det sist varvet hände dock något som kunde ha förstört hela helgen för honom. På rakan, i ca 225 km/h, sprack en av framfälgarna och Andreas, som helt ovetande kom i full fart in i svängen. Redde ut situationen och klarade att hålla ledningen i mål, men det kunde ha slutat med katastrof. Precis som Andreas fick David problem med en fälg och var tvungen att slå av på tempot. Slutade som sjunde man.

I race två avancerade David efterhand upp till en femteplats. Otursförföljd som han var så dök nya tekniska problemen upp, denna gång med drivkedjan. I mål var han 8: e man. Andreas fick en kanonstart från sin tredje ruta och gick direkt upp i ledning. Under detta race var det duggregn vilket gjorde Andreas försiktig under det första varvet och tappade då ner till en tredjeplats som han säkert höll in i mål.

Helgens prestation resulterade i att Andreas gick upp i total serieledning.

Arkiv 2008