Arkivsida

Surprise vann ERCup Knutstorp

Avgörandet. Foto: Mikael Persson

ERCup, svensk banracing’s snabbaste långloppsserie, körde den 15 juni årets andra deltävling, denna gång på Ring Knutstorp. Team Surprise Racing från Sandhult utanför Borås tog en tajt seger 10 sekunder med sin BMW M3 före Team Power, Falkenberg och Ullared Motorsport.

– Detta är en teamseger, säger teamchef Roger Rudenbrandt. Vi fick en punktering och fick göra ett extra depåstopp, dessutom var bilen för varm hela racet, teamet fick fylla på extra vatten vid varje depåstopp. Utan det snabba depåarbetet hade vi inte vunnit.

Team Surprise Racing var bra med redan från start. Primus Racing, från Särö, i sin snabba Porsche tog pole position, Surprise tog näst snabbaste tiden.

Starten togs av Primus Racing som stack iväg i ett hiskeligt tempo. Efter en timme ledde Primus Racing, följt av Team Power, Citius Motorsport, Team Surprise Racing och danska Vølund Motorsport. Primus Racing ledde hela första stintet, men direkt efter tankning och förarbyte fick man drivaxelproblem, och bröt racet.
Team Power tog över ledningen.

Efter två timmar hade de gamla rävarna i Pentascrew jagat ifatt Team Power och låg bara några sekunder bakom tillsammans med Team Surprise. Berorende på depåstrategi så bytte man ledningen med varandra. Strax efter tre timmar fick Pentascrew, då i ledning, tekniskt flagg för att bromsljusen inte fungerade. Deras segerchanser försvann efter att ha spenderat 9 minuter i depå.

Efter 4 timmar ledde Förarutveckling Racing från Falkenberg. Ett nytt team för året med TLC Racing’s gamla vinnar-BMW, och flera vassa förare som tex Anders Carlsson och gamla STCC räven Peggen Andersson. Man låg nu i topp tillsammans med Team Power, Team Surprise, Ullared Motorsport förra racets segrare Testdrivers Racing.

Förarutveckling Racing försvann i ledning, med kopplingsproblem. Istället seglade regerande mästarna TNT Racing, Falkenberg upp och hotade topp-kvartetten efter 5 timmar.

När en halvtimme återstod så ledde Team Power med ett par sekunder. Surprise startade en spännade jakt och efter några omkörningsförsök så kunde inte Team Power stå emot längre utan fick släppa ledningen till Team Surprise. Den ställningen höll sig sedan in i mål. På tredje plats tog Ullared Motorsport en ny fin pallplats.

– Jag körde för fullt, men han var helt enkelt snabbare, sa Sven-Åke Larsson teamchef i Team Power.

– Efter sista förarbytet så kände vi på oss att vi hade en bra chans att vinna, sa en glad Ulf Lindegren i Team Surprise efter målgång.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Mer info
www.ercup.se

Vi vann!!. Foto: Mikael Persson

En glad Ulf Lindegren, Team Surprise Racing efter
att ha tagit BMW’n över mållinjen – VI VANN!!

Arkiv 2008