HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Ebbesson segrare i Sturup!

I helgen kördes den femte och sista deltävlingen innan sommaruppehållet och för Ebbesson Motorsport blev detta en perfekt avslutning innan sommaruppehållet med en andraplats och en seger.

Lördagens kval gick bra. Nu var det torrt på banan och teamet visste direkt vilka inställningar man skulle gå ut med. Andreas gick ganska snart upp på en andraplats.

I race 1 var banan blöt i starten. Andreas gjorde från sin andra startruta en bra start och kunde gå in bakom ledaren. Dessa skapade därefter en stor lucka till bakomvarande. Han hade hela racet kontakt med ledaren men med så svårbemästrat underlag valde han att inte chansa för mycket och gick i mål som andra man.

I race två, under söndagen var det äntligen fint väder och Andreas fick starta från ruta nr. 2. Från sin startposition gick han direkt upp i ledning och hade efter ett par varv en ganska trygg ledning som han höll in i mål.

”- Min taktik var att så fort som möjligt gå upp i ledning, skapa mig en trygg lycka och sedan bevaka den. Det gick precis som jag hade tänkt mig och jag är jätteglad över min vinst. Känns jättebra med revansch efter Finland och en bra avslutning inför sommaren,” säger Andreas.

Nu är det sommaruppehåll tills 16 augusti då det åter är dags för Gelleråsbanan i Karlskoga.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport