HMS News

Rallycross historik på Knutstorp

Nu är arkivet uppdaterat med resultat från de flesta deltävlingarna i Rallycross EM som Hyllinge MS har arrangerat.Till arkivet »

Eran med Rallycross EM på Ring Knutstorp sträcker sig från 1973 till 1988.

Vem minns inte de svenska hjältarna Stig Blomqvist, Per Eklund, Rolf Nilsson, Björn Waldegård, Åke ’Bryggaren’ Andersson, Olle Arnesson, Per Inge Walfridsson bara för att nämna några. Dom kämpade mot norrmännen Per Engseth och Martin Schanche, finnen Matti Alamäki samt internationella storfräsare som Franz Wurz, John Taylor, Herbert Grünsteidl mfl.

Många fantastiska bilar kördes på Knutstorp under denna tid tex Porsche, Audi Quattro, Lancia Stratos, De Tomaso Pantera, Alpine A310 mfl.

Det finns tyvärr få bilder från denna period i klubbens historia. Har du gamla rallycross-bilder liggande i byrålådan tveka inte att ta kontakt med Jörgen Olsson, kvidinge@telia.com, så hjälper han till med att få in dem på hemsidan.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 886)