Arkivsida

Hat trick för Team Power i ERCup

Start. Foto: Mikael Persson

Team Power från Falkenberg tycks vara oslagbara i ERCup just nu. Vid den femte deltävlingen på Ring Knutstorp vann man för tredje gången i rad. På andra plats Pentascrew, Göteborg, och på tredje plats TNT Racing, Falkenberg. Redan på tidsträningen tog Team Power pole position. Men ledningen övertogs snabbt efter start av Team Surprise.

Efter drygt en timme återtog Team Power ledningen när Fredrik Larsson, inlånad från Hall Racing, åkte om på sladd i det blöta underlaget efter Ring Knutstorp’s hårnål. Därefter höll Team Power ledningen i princip ända in i mål. Under den femte timmen försökte Pentascrew köra in Team Powers två varvsledning, men avståndet var för långt. TNT racing, som leder serien, avvaktade på tredjeplats och samlade taktiskt fler fräscha poäng.

Bästa team med Hyllinge MS förare blev
Team EGO Racing på en fin fjärdeplats och sedan GTM Racing Team på åttondeplats.

Tävlingens första timme kördes på blött underlag vilket resulterade i många besök i Ring Knutstorp’s sandfållor, och en rejäl sammanstötning när ATK-racing och Snow Dragon Racing gick ihop. Teamen lyckades dock reparera båda bilarna som lite senare fortsatte racet.

När det sedan torkade upp, blev det tät racing, men få incidenter. När en timme
återstod fick som vanligt flera team tekniska problem. En bensinslang på IRE Motorsport’s Volvo gick av, vilket orsakade en rejäl brasa i Ring Knutstorp’s Litokurva. Hyllinge MS Rescue kunde dock begränsa skadorna till motorutrymmet, som tyvärr blev ganska grillat.

Serietabellen ändrades inte i toppen, men den trycktes nu ihop. TNT Racing har samlat ihop 323 poäng, Ullared Motorsport 311 poäng och Team Power 307 poäng. Detta gör att ERCup-finalen på Sturup den

4:e oktober är en helt öppen historia. Vilket som helst av toppteamen har chans att plocka hem slutsegern.

Bland Hyllinge MS teamen ligger GTM Racing Team bäst till i serietabellen på sjätteplats, medan Team GAPET kasade ner till åttondeplats.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Arkiv 2008