HMS News

Racerapport från Daniel Ivarsson

Det var en tuff helg för Daniel på Brand Hatch, Daniel blev påkörd och tvingades att bryta i race 1, i race 2 fick Daniel sin revenge och avancerade upp till en 15:e plats inför över 50 000 åskådare.

I race 1 kom Daniel bara två varv innan han blev påkörd bakifrån och tvingades bryta. Föraren som körde in i Daniel fick poängavdrag och rasade i mästerskapstabellen, men tyvärr hjälpte inte detta Daniel som slutade racet i sandfållan.

Till race 2 var Daniel sugen på revange, Daniel startade på en 18:e plats och lyckades avancera till en 15:e plats, så här berättar Daniel:
– Helgen på Brands Hatch var otroligt tuff, jag har ju inte kört i den Brittiska serien i år så till en början var det svårt att hänga med. Men under hela helgen minskade avståndet från toppen och i Race 2 var jag endast 0,7 sek från snabbaste varvtiden. I race 2 startade jag på en 18:e plats och lyckades ta mig upp till en 15:e plats, det är jag ganska nöjd med, det är väldigt svårt att köra om på Brands Hatch.

Den Brittiska Formula Renault serien är en av de allra tuffaste formelbils serierna. I England körs både en A- och en B-Serie, Daniel kör i A-serien som klassas som en instegsklass till Formula 1.

Kimi Raikonnen och Lewis Hamilton är två förare som tagit Formula Renault klassen som ett språngbräde till Formula 1.

Helgens lopp kördes som supportrace till BTCC finalen, race 2 kördes mellan de båda finalerna så racet sågs av över 50 000 besökare live! Tävlingen direktsändes också i engelsk TV.

Nästa race är den 5 oktober, då kör Daniel säsongsavslutningen på Formula 1 banan SPA Francorchamps!