HMS News

Rapport från IPS Motorsport

GRANDE FINALE

Årets Swedish Touring Car Championship når mållinjen i helgen på anrika Mantorp Park. Peugeot föraren Johan Stureson anländer med två raka missade pallplatser men med bra fart i bagaget.

– De senaste tävlingarna har vi visat upp bra fart under kval och super-pole, men tyvärr aldrig fått någon utdelning för det ända in i mål, säger Johan.

Att man har nått sex av tio super-pole säger endel av det jättejobb man lagt ner för att utveckla en helt ny bil på egen hand under pågående säsong.

Bygget drog igång så sent som i mars och chefsmekanikern Per Boström har i stort sett gjort allt själv och testerna har skett under självaste tävlingstillfällena.

– Tittar man i backspegeln på säsongen så får vi vara ganska nöjda ändå, det har gått hyfsat med tanke på minimalt med testdagar med en helt ny bilmodell, menar teamchef Per Stureson.

IPS teamet har presterat, utan fabriksstöd och med en budget som bara är en bråkdel jämfört med de stora teamen som köper färdigutvecklade WTCC bilar. Ändå har man klivit upp på pallen, plockat poäng och visat bra fart redan första året.

– Vi är en bit på vägen, och förhoppningsvis så får vi tillsammans med våra sammarbetspartners chansen att komma väl förberedda till nästa säsong, fortsätter Per.

Men nu gäller det i första hand Grande Finale på Mantorp Park.

Finalen är viktig, det gäller att avsluta på ett bra sätt, det ger motivation för arbetet under vintern, säger Johan.

Men Mantorp och Falkenberg är svåra banor för Peugeot-teamet.

– I nuläget passar de banorna inte vår bil så bra, vi har för låg toppfart, men jämfört med i våras så är vi mer konkurrenskraftiga men absolut inte optimalt, fortsätter Johan.

– Det finns potential i denna bilen, får vi utveckla och testa mer så får du titta högt upp i tabellen 2009, avslutar Per Stureson.

Fotnot: I helgens final på Mantorp Park får vi beskåda två Peugeot på startlinjen, då Victor Huggare hyr Johan Sturesons fjolårsbil Peugeot 407.