HMS News

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Silver i Radical Elite 2008 för Ebbesson Motorsport!Under den sista tävlingshelgen på Mantorp Park säkrade Ebbesson Motorsport sitt andra silver i SM! Men det skulle visa sig vara en final med hård konkurrens då många förare var aspiranter på medaljerna.

Inför tävlingen var EMS chanser att bli etta i mästerskapet redan borta då man inte åkte till England och Silverstone. Men andraplatsen hade Andreas ganska säkert, 15 poäng ner till trean. Inför race ett hade man som strategi att säkra andraplatsen i SM. Sagt och gjort, Andreas, från sin fjärde startruta, kom iväg bra och satte upp ett lagom tempo. Han undvek eventuella incidenter och rullade över mållinjen som femma, men som silvermedaljör i mästerskapet.

”- Andreas skötte det mycket professionellt. Visst, det kanske är lite tråkigt att se på när vi blivit vana vid podieplatser, men nu är vi silvermedaljörer och det känns riktigt bra. Värt att nämna är också att tempot varit mycket högt på alla tävlande. Tre av förarna var under tidigare banrekordet i racet vilket visar på hur fort det har gått i år.” säger Ted efter målgång.

Nu när silvret var i hamn skulle man åka om seger i söndagens race. Andreas från sin 5: e startruta fick, efter att ha missat startlamporna, en dålig start och kom iväg som sjätte man. Han tog ganska snabbt tillbaka femteplatsen och gick senare upp till en fjärdeplats. I jakten på de framförvarnade, presterade han nytt personbästa med en halv sekund, nära banans banrekord. Detta räckte dock bara till en fjärdeplats då luckan till topp tre var för stor.

”- Vi är jättenöjda med helgen. Vi kom hit för att ta silvermedaljen och att komma hem med en frisk bil. Att vi inte utökade antalet podieplatser spelar mindre roll, speciellt när Andreas visade sin fart i andra racet. Nu är vi silvermedaljörer i Radical Elite 2008 och stått på podiet 11 gånger i år. Ett resultat som är mycket bra!” säger Inge.

(Bild: 5342)